Dit boek las ik voor www.vrouwenthrillers.nl

Tessa is nog maar korte tijd weduwe wanneer zij David tegenkomt. Zij wordt stapelverliefd op hem en voelt zich na jaren gevangenschap in een ongelukkig huwelijk weer springlevend. Maar David blijkt niet de charmante man te zijn die hij zich voorhield. Hij doet dingen met Tessa die zij helemaal niet wil, maar ze lijkt niet meer aan hem te kunnen ontsnappen. 
 
Loes den Hollander schrijft al haar hele leven, maar koos toch in eerste instantie voor een carrière in de gezondheidszorg. Pas nadat zij in 2006 haar eerste literaire thriller Vrijdag heeft uitgebracht en deze een succes werd, stortte zij zich volledig op haar passie. Vele literaire thrillers volgden en voor haar complete oeuvre won Den Hollander eerder dit jaar de Gouden Vleermuis. Je bent aan de beurt is haar 27ste thriller. 
 
In Je bent aan de beurt leert de lezer Tessa kennen. Een vrouw die jaren in een ongelukkig huwelijk vastzat, tot haar echtgenoot plotseling overleed. Ze pakt de draad van het leven weer snel op en komt op een dag de charmante David tegen. Tessa voelt zich weer gelukkig, maar als snel merkt ze dat David dingen met haar wil doen die ze niet wil. Het verhaal begint gelijk spannend met Tessa en David in een zomerhuisje, waarbij Tessa in een benarde situatie zit. De snelheid zit direct in het verhaal waarbij Den Hollander de lezer meeneemt in een rollercoaster van gebeurtenissen die elkaar snel opvolgen. De schrijfstijl van Den Hollander is in Je bent aan de beurt nogal hard en grof, iets wat lezers wellicht niet van haar gewend zijn, maar dat past wel goed bij het thema van het verhaal. Het personage Tessa is goed uitgewerkt en de lezer zal zich snel verbonden met haar voelen. De andere personages die in het verhaal aan bod komen, heeft Den Hollander voldoende uitgewerkt om ze te leren kennen en hun rol in het verhaal te begrijpen, maar de echte diepgang ontbreekt. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld en de hoofdstukken zijn relatief kort. Hierdoor blijft de lezer getriggerd en nieuwsgierig naar het vervolg; hoe vergaat het het personage en hoe loopt het verhaal af. Op sommige momenten is het verhaal een beetje ongeloofwaardig, maar dat doet niets af aan de leeservaring. Ook is Je bent aan de beurt niet niet heel spannend, maar beklemmend genoeg om door te blijven te lezen naar de ontknoping waarin alle openstaande vragen van de lezer beantwoord worden.
 
Je bent aan de beurt is een beklemmend verhaal met thema’s als verkrachting, chantage en wraak, waarbij de lezer zich meermaals zal afvragen 'wat als het mij overkomt.'
 

Reacties op: Beklemmend verhaal wat jou ook kan overkomen

110
Je bent aan de beurt - Loes den Hollander
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken