Een vermakelijke thriller met een relevant en actueel onderwerp!

Deveney Deveney
31 apr 2026

Het eiland behelst een groot mysterie over beschadigde, destructieve relaties. Ik vind het boek wat betreft het onderwerp meer dan relevant.

In mijn ogen begint het boek met een verhaal over een beschadigde vrouw: Mirjam. Langzaam wordt haar (familie)verhaal uitgediept. Enerzijds is deze situatieschets sterk, want ik bleef me afvragen waar de auteur naartoe werkte. Anderzijds vond ik de aanloop naar het spannende gedeelte vrij lang. Ik had meer “ik zit op het puntje van mijn stoel” verwacht, al - denk ik - dat voor de auteur de spanning ook in het psychologische gedeelte van de situatieschets zit.

Als Mirjam aankomt op het eiland, neemt het verhaal een vogelvlucht. Het voelde al snel dat de hoofdpersonen Cluedo aan het spelen waren. En eerlijk is eerlijk, ik kon aan het einde niet meer stoppen met lezen.

Mirjams verhaal is menselijk en op sommige punten ook herkenbaar. Haar verhaal gaat over familie, zusterschap, liefde en hoe ver je voor elkaar gaat.

Een vermakelijke thriller met een familie in het middelpunt. Ieder huisje heeft zijn kruisje..

*ik ontving dit boek als recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening niet beïnvloed.

Meer recensies van Deveney