Veel van geleerd
Glitter maakt alles beter heeft echt indruk op mij gemaakt. Sander heeft het boek zelf ingesproken en dat geeft net dat tikkeltje extra, het maakt het nog persoonlijker.
Sander, bekend als Lady Galore, geeft aan dat Galore hem gered heeft. Als Galore kon hij over onzekerheden stappen.
Niet dat zijn leven daarna super gemakkelijk verliep, maar hij had haar in hem gevonden. Ups and downs passeren de revue, maar om Sander te citeren "glitter maakt alles beter."
Het boek straalt zoveel positiviteit uit, ondanks de discrimatie waar hij mee te maken krijgt, de haat en nijd die er soms is tussen de dragqueens onderling, de concurrentie. Het verhaal straalt liefde uit.
Ik heb veel geleerd van zijn verhaal. Eigenlijk wist ik niet veel van het leven van een dragqueen en kan nu enkel bewondering hebben: het doorzettingsvermogen, de performance...het is niet niks en kost heel wat tijd en energie. Er is nog heel wat te winnen, ook dat werd me pijnlijk duidelijk.
Sander, bedankt dat je dit boek samen met je "spookschrijfstertje" hebt gemaakt en hopelijk zorgt jouw verhaal voor meer begrip en liefde voor elkaar.