Advertentie

Rachel Caine schrijft met “Stillhouse Lake” de eerste thriller in een reeks van drie boeken over Gwen Proctor.
Gina en Melvin Royal leiden met hun kinderen Lily (10) en Brady (8) een gelukkig en onbekommerd leven totdat er iets gebeurt waardoor hun leven op onvoorstelbare wijze in een draaikolk veranderd waaruit geen ontkomen mogelijk lijkt.
Maar dan wordt door toeval het geheime leven van haar man onthuld. Hij is niet alleen huisvader maar ook een sadistische moordenaar van jonge vrouwen die hij vreselijk toetakelt.

Vier jaar later heeft Gina haar naam veranderd naar Gwen Proctor en doet ze alles om haar twee kinderen te beschermen tegen de online trollen die een zieke wraak beloven. Paranoia en veel bewegen hebben het gezin tot dusver veilig gehouden, maar Gwen verlangt naar iets standvastiger, een plek waar haar kinderen wat stabiliteit kunnen hebben en echte vrienden kunnen maken. Ze hoopt dat die plaats "Stillhouse Lake" zal zijn.
Maar niets is minder waar. Plots wordt het lichaam van een jonge vrouw in het meer gevonden. De details van haar dood vertonen een opvallende gelijkenis met de methoden die door de ex-echtgenoot van Gwen worden toegepast.
De proloog start met een gruwelijk opwindend openingshoofdstuk. Met als gevolg waren mijn verwachtingen van het boek meteen hooggespannen.
Het verhaal wordt verteld enkel vanuit het perspectief van Gina/ Gwen. Als lezer ga je mee in haar paranoia waardoor het soms moeilijk wordt om de verschillende personages in te schatten. Dit maakt de verhaallijn dan weer onvoorspelbaar. Wie heeft het goed voor met Gina en wie zou ze beter kunnen mijden. Je ziet als lezer een mooie evolutie van het hoofdpersonage.
Gina was ooit een naïeve brave huisvrouw die evolueert naar een sterke vrouw die er alles voor over heeft om haar kinderen te beschermen. “Stillhouse Lake” de locatie is zowel griezelig en als schilderachtig. Dit mede dankzij de beeldende schrijfstijl van Rachel Craine.
“Stillhouse Lake” zit boordevol actie. Het is een van die boeken die je niet kunt wegleggen, je wilt blijven doorlezen om te zien hoe de vork in de steel zit.
Het verhaal eindigt met een echte cliffhanger waardoor je als lezer echt wel het tweede deel wil lezen. Dit is een echte aanrader voor fans van psychologische trillers!

Reacties op: Spannende triller, een echte pageturner

272
Stillhouse Lake - Rachel Caine
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,50 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker