Geheimzinnig, fijngevoelig en spannend

Filip C Filip C
25 mrt 2023

In Onbegrensd van Anja Maas maken we kennis met rechercheur Sylvia, die na een schokkende gebeurtenis binnen het korps een tijdje rust genomen heeft en haar vakantie doorbrengt in Frankrijk. Daar maakt ze al snel kennis met haar buren, waaronder het Nederlandse koppel Francine en Huub en hun kinderen. Sylvia merkt al snel dat de gedragingen van Francine toch wel vreemd zijn. En even later krijgt haar voorgevoel gelijk, Francine is spoorloos. Omdat Huub niet zo vlot Fens spreekt, wordt Sylvia ingeschakeld als de plaatselijke rechercheur Ludovic afstapt om de zaak te onderzoeken. En hij heeft een bijzondere aantrekkingskracht op Sylvia. Sylvia raakt een beetje van slag en besluit versneld terug te keren naar Nederland, waar ze ontdekt dat Huub en Francine in haar politieregio wonen en ze dus onverwacht met het vervolg van de zaak geconfronteerd wordt.
Anja Maas heeft een mooi verhaal bij elkaar geschreven, misschien hier en daar met een tikkeltje teveel fantasie, maar dat mag wel. Geheimzinnig, fijngevoelig en spannend, een boek dat mij wel wist te bekoren. Jammer genoeg is deze auteur ons te vroeg ontvallen, ik had graag nog veel boeken van haar willen ontdekken.

Meer recensies van Filip C