Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Gevangen in het web van de auteur

Filip C. 22 mei 2024
Het nieuwste boek van Johnny Bollé luistert naar de titel “Web van leugens”.
Wanneer Madeline na de dood van haar moeder Isabel terugkeert naar het kleine dorpje Etouffant wordt ze niet met open armen ontvangen, de bewoners maken haar onmiddellijk duidelijk dat ze niet welkom is. Het liefst zou Madeline rechts omkeer maken en terugkeren naar haar winkels in Bordeaux, maar ze moet nu eenmaal het ouderlijk huis ontruimen vermits zij de enige erfgename is. Buurman Noan en buurvrouw Cézanne maken haar duidelijk dat de dood van haar moeder hen aan het nadenken gezet heeft, de achteruitgang van Isabel was zo onverwacht en drastisch. Misschien is er wel sprake van moord. Madeline laat zich niet uit het lood slaan, de keuze van haar moeder “Je bent sterk schat! Laat je nooit onderuithalen, je bent beter dan zij.”indachtig, blijft ze om haar taak te volbrengen. Maar welk “Web van leugens” wordt hierdoor ontsluierd?
Ook deze keer weet Johnny Bollé zijn lezers weer mee te nemen in een weergaloze thriller. Het uitgangspunt van het verhaal lijkt niet spectaculair, maar toch weet de auteur door de combinatie van het hedendaagse verhaal met fragmenten uit de jeugdjaren van Isabel, de moeder van Madeline, de lezer aan het boek te kluisteren. De personages komen tot leven, krijgen een diepgaande invulling en worden mensen van vlees en bloed. Beetje bij beetje wordt de spanning opgebouwd. De titel krijgt vulling, het web wordt draadje na draadje gesponnen en voor je het weet ben je als lezer gevangen in het web van de auteur. Je wordt al snel op de hoogte gebracht van de zware gebeurtenissen uit het verleden, maar moet steeds verder op zoek naar de dader van de hedendaagse moorden. Wie heeft de geheimen van Isabel ontdekt? Hoe is het web verstoord geraakt en waarom de drastische stappen om over te gaan tot moord?
Dit nieuwste verhaal is, net zoals de andere werken van Johnny Bollé, absoluut een aanrader voor wie van spanning en intriges houdt.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Filip C.

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?