Een spannend en boeiend verhaal
Oeh wat een spannend verhaal was dit! Vanaf de eerste bladzijde zat ik er gelijk helemaal in.
In dit boek volgen we Ellie Black, een jonge meid die plotseling opduikt nadat ze 2 jaar vermist was. Politierechercheur Chelsey Calhoun moet de zaak oplossen, maar merkt al snel dat Ellie liegt. Ze laat weinig los over de gebeurtenissen. Wat is er toch gebeurd? Chelsey zal alles op alles moeten zetten om de waarheid te achterhalen, want het wordt snel duidelijk dat Ellie niet het enige meisje is dat is verdwenen.
Het verhaal speelt zich in af in verschillende tijdlijnen, waardoor je je niet gaat vervelen. Ook vond ik het erg boeiend om de momenten tijdens de vermissing te lezen. Hierdoor lees je niet alleen maar achteraf wat er gebeurd is, maar word je echt meegenomen in de momenten zelf wat het extra spannend maakte.
Het verhaal wisselt daarnaast tussen verschillende POVs, zowel die van Chelsey als Ellie. Dit maakte het extra leuk omdat je zowel de politie kant als de slachtoffers kant leest. Eén klein minpuntje: bij de hoofdstukken wordt niet aangegeven wie het POV overneemt. Je komt daar snel genoeg achter natuurlijk, maar het zorgde wel voor verwarring.
De schrijfstijl vond ik heel prettig. Het verhaal leest vlot, er wordt niet onnodig gerekt en de spanning blijft continu voelbaar. Je voelt dat Ellie iets achterhoudt, maar wat precies blijft lang onduidelijk. De plottwists zijn ook goed gedaan.
Hoewel het concept niet nieuw is, weet Emiko Jean er toch een originele draai aan te geven. Er zitten daarnaast ook genoeg verrassende elementen in om je aandacht vast te houden.
Kortom: De terugkeer van Ellie Black is een echte aanrader voor thriller liefhebbers. Als er een volgend deel in de Chelsey Calhoun-serie verschijnt, ga ik die ook zeker lezen.
Dank aan Cargo uitgeverij voor het recensie exemplaar!
Dank aan Cargo uitgeverij voor het recensie exemplaar!