Wat een heerlijk vervolg!

readwithjanine readwithjanine
23 mrt 2026

Om te beginnen: wat was het leuk om weer terug te keren in deze wereld! De relaties, de spanning, de politieke intriges en natuurlijk de koepels. Ik wist meteen weer waarom ik deze serie zo origineel vind.

De schrijfstijl van Judith was weer hartstikke fijn. Het leest vlot en het voelt gewoon heel chill om te lezen. Een fantasy zonder ingewikkeld gedoe!

Toch vond ik het dit keer lastiger om in het verhaal te komen. Gedurende het verhaal was ik telkens kwijt wie nou wie was. Gelukkig staat er voorin het boek een namenlijst, waar ik regelmatig even naar heb teruggebladerd. Maar ondanks die verwarring wist het verhaal me uiteindelijk wel weer mee te slepen!

Waar ik in deel 1 vooral fan was van Arinelle en Rhakko, werd ik in dit deel juist meer getrokken naar Hifnr en Mytran. Hun dynamiek en banter zijn top, maar haar grappige/zwarte humor en zijn woede-uitbarstingen waren ook gewoon heel leuk om te volgen.

Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar Hifnrs achtergrond en of ze haar wraak uiteindelijk zal nemen. Hopelijk krijgen we daar in deel 3 meer over te lezen!

Oja, en net als bij deel 1 eindigt ook dit boek weer met flink wat spanning. Ik ben heeel nieuwsgierig naar deel drie en hoe dit verhaal zich verder gaat ontwikkelen!

Al met al is De Laatste Tovenaar opnieuw een originele fantasy, die ons nog meer laat zien van de wereld en de koepels dan het eerste deel.

De Laatste Tovenaar is het vervolg op De Koepels van Macht en verschijnt op 25 maart.

Bedankt lieve Judith voor deze ARC en mijn plekje in de blogtour!

Meer recensies van readwithjanine