Recensie van:
Auteur:
Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelkerke. Eerder schreven ze onder de naam Eva Monté twee goed ontvangen spannende romans, en hun tiendelige Storytel Original-dramaserie De mooiste tijd van je leven stond wekenlang in de toptien van best beluisterde series.
Wijze van lezen:
E-book gewonnen bij Vrouwenthrillers in ruil voor mijn recensie
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
Genre: thriller
Cover en flaptekst:
Ik zie een roodharige vrouw in de zee staan. Onbevangen en ontspannen. In een flits zie ik een kokmeeuw vliegen. Ik krijg er zelf een vakantie gevoel van. Wie is deze vrouw en waar gaar dit verhaal over? Ik ben benieuwd.
De flaptekst is kort maar krachtig. Nieuwsgierig makend.
Het verhaal:
De vrijheid roept. Maar is Linde wel veilig op het strand? Linde vraagt zich steeds vaker af: is dit het nou? Heeft ze hier zo hard voor geknokt? Werken bij een prestigieus kantoor op de Zuidas is niet wat ze had gehoopt. De concurrentie is moordend en een nacht doorwerken is de normaalste zaak van de wereld. Het enige waar Linde blij van wordt is de stiekeme relatie met Vincent, een van haar bazen. Totdat ze een schokkende foto ziet op zijn telefoon. Ze neemt een impulsief besluit en gooit haar leven radicaal om. Ze geniet van de vrijheid aan de kust, maar is ze er wel veilig?
Mijn leesbeleving:
Nog niet eerder las ik een verhaal van Eva Nagelkerke. Maar na deze eerste kennismaking ben ik groot fan.
Gelijk vanaf de eerste alinea voel je de sfeer van onderhuidse stress en het onvermogen om continu te moeten voldoen aan een ideaalbeeld. Aan het moordende tempo op een advocatenkantoor. Waar achterkamertjes politiek, affaires, drank en drugs misbruik aan de orde van de dag zijn.
Ik had gelijk te doen met Linde. De onthutsende, wrede en mensonterende opmerkingen die ze van haar meerderen moest slikken om maar hogerop de ladder van de advocatuur te komen. Wat voelde ik een ontspanning en blij gevoel toen Linde eindelijk haar hart volgde.
Doen waar zij blij van wordt. Niet wat mensen zoals haar ouders en haar stage begeleiders van haar willen. Een top baan als advocaat; aan geld geen gebrek, auto van de zaak en roem en aanzien.
Gelukkig kiest Linde voor de stem in haar hart. Mensen blij maken met liefde die door de maag gaat. Met een passie die aanstekelijk werkt waardoor je de door haar gemaakte gerechten proeft op je tong. Je de gasten hun geroezemoes hoort en in de verte het ruizen van de zee die nooit slaapt.
Toch is er ook een continue ‘ik moet over mijn schouder blijven kijken’ gevoel. De dreiging van een ongekend kwaad waar eerst kleine tikjes van uitgedeeld worden tot de macabere onafwendbare finale. De totale paniek, de leegte en ontreddering die Linde voelt die voelde ik ook tot in het diepste van mijn wezen.
Op het moment dat je denkt Linde gooit de handdoek in de ring dan herrijst ze met een ongekende vurige kracht. Dan komt er zelfs ruimte om de sluimerende gevoelens van liefde en erotiserende dagdromen invulling te geven.
Ik zeg een diepe buiging. Ik heb intens genoten van dit verhaal waarin alles van A tot Z klopte. Toen het verhaal uit was vond ik het moeilijk om Linde los te moeten laten. Maar later bedacht ik ne dat ze in goede handen is. Zij komt er wel.
In de toekomst lees ik graag meet van Eva Nagelkerke.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren.
De opbouw is krachtig en geloofwaardig
De emoties en de sfeer worden intens en levensecht vormgegeven. De schrijftaal is beeldend en vlot. De dialoog tussen de personages is scherp en diepgaand. De spanning blijft continu aanwezig om na enkele plotwendingen los te barsten in ern vurige explosieve finale in een plot waar je u tegen zegt.
Auteur:
Wijze van lezen:
E-book gewonnen bij Vrouwenthrillers in ruil voor mijn recensie
Uitgeverij: De Verhalenfabriek
Genre: thriller
Cover en flaptekst:
De flaptekst is kort maar krachtig. Nieuwsgierig makend.
Het verhaal:
Mijn leesbeleving:
In de toekomst lees ik graag meet van Eva Nagelkerke.
Mijn mening:
Ik geef 5 sterren.