Advertentie

Sneeuwblind is het eerste deel in de Donker Ijsland serie van Ragnar Jónasson. Het is een rustig op gang komende vlot geschreven thriller. Hij speelt zich af in een vissersplaatsje in het uiterste noorden van Ijsland.
Als Ari Thór, een jonge politieagent (24jr) nog voor hij zijn opleiding helemaal af heeft een baan kan krijgen in Siglufjörõur in het onherbergzame noorden van IJsland, twijfelt hij geen moment. Hij laat zijn vriendin Kristin in Rekjavik achter en vertrekt. Al gauw slaat toch de twijfel bij hem toe. Hij voelt zich eenzaam en een buitenstaander in een hechte gemeenschap waar vreemden opvallen. Gaat Ari het redden?
Als een oude man na een val van een trap overlijdt, begint Ari zich in zijn element te voelen. Eindelijk is er iets te doen, alleen is de aanleiding niet zo leuk. De media heeft er algauw lucht van gekregen en als er een dode vrouw gevonden wordt beginnen de speculaties rondom haar dood.
Gaat het Ari lukken om de dader te vinden? Het is een echt whodunnit, waarbij geheimen uit het verleden komen boven drijven en list en bedrog niet vreemd zijn. Tijdens het lezen vraag je je steeds af wie de dader is en of er nog meer gaat gebeuren. Sneeuwblind sluit af met een mooie cliffhanger, die je al doet uitkijken naar deel 2

Reacties op: Geheimen, moord en een nieuw begin

54
Sneeuwblind - Ragnar Jónasson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker