Advertentie

Het kippencollectief van Susan Juby
De immer optimistische Prudence, een stadsmeisje uit New York met een voorliefde voor duurzaamheid en lokale voedselvoorziening, verliest na een zoveelste conflict over composteren haar vriend. En terwijl ze aan het nadenken is over haar opties, krijgt ze bericht dat haar oom Harold is overleden en dat ze zijn boerderij in Canada geërfd heeft. Wat een mooie gelegenheid om haar droom te verwezenlijken: het opstarten van een ecologische boerderij.
Met behulp van Earl, de knecht van die na de dood van Prudence oom op de boerderij is blijven wonen en met behulp van Seth, de bloggende, alcoholverslaafde buurjongen die door zijn moeder buiten is gezet waarna Seth bij Prudence gaat inwonen, probeert Prudence de boerderij nieuw leven in te blazen.
Tijdens het herdenkingsfeest voor haar overleven oom Harold, zegt Prudence aan de ouders van Sara toe, dat de kippen van Sara op haar grond mogen komen wonen.
Al snel blijken er problemen te zijn die Prudence niet had voorzien, maar met haar grenzeloos optimisme weet ze de mensen rondom haar te inspireren.
Als blijkt dat ondanks alle inspanningen Prudence de boerderij dreigt te verliezen, zijn het de talenten van haar vrienden die er uiteindelijk voor zorgen dat haar droom werkelijkheid wordt.
Het verhaal wordt in de ik vorm afwisselend vanuit het perspectief van Prudence, Seth, Earl of Sara verteld. Dit maakt dat je je verbonden voelt met ieder hoofdpersoon afzonderlijk. Seth, die niet weet wat hij met zijn leven aan moet nadat hij in zijn tienerjaren een trauma heeft opgelopen. Earl, die door familieomstandigheden tijdelijk op de boerderij is komen wonen en daarna nooit meer is weggegaan. En Sara, wiens ouders dagelijks ruzie maken nadat haar vader ontslagen is en zijn huidige baan verafschuwt. En Prudence die zo ongelofelijk optimistisch is. Ze heeft geen ervaring met het leven op het platteland en sommige zaken ervaart ze anders dan de bedoeling is waardoor grappige situaties ontstaan. Ook haar onorthodoxe oplossingen voor bepaalde zaken zorgen voor grappige momenten in het boek.
Op de cover staat “het meest hilarische boek van het jaar”, en met het jaar wordt 2016 bedoeld. Dit geldt zeker ook nog voor 2019.

Reacties op: Hilarisch

142
Het kippencollectief - Susan Juby
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,00 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker