Advertentie

Na de gewelddadige dood van zijn vrouw en kind en zijn wraak op diegene die hen vermoord heeft, is Charlie Parker, voorheen werkzaam als rechercheur bij de New Yorkse politie, nu werkzaam als privédetective in Scarborough, Maine. Zijn specialiteit is witte boorden criminaliteit en echtscheidingen. Zijn wapens heeft hij opgeborgen en hij is tevreden met zijn leven zonder geweld.
Als hij gevraagd wordt om de dood van Grace Peltier te onderzoeken, wijst hij dit in eerste instantie af omdat de politie haar dood als zelfmoord ziet. Als hij toch besluit om haar dood te gaan onderzoeken, komen er duistere machten naar boven. Grace was voor haar thesis bezig met een onderzoek naar een religieuze groepering die 40 jaar geleden verdween. Als onderdeel van haar onderzoek had ze een afspraak met de leider van de religieuze groep The Fellowship.
Bij navraag door Charlie blijkt dat ze daar nooit is aangekomen.
Tijdens het onderzoek naar The Fellowship komt Charlie in contact met de demonische mr. Pudd en blijkt dat Grace iets gestolen heeft van The Fellowship , waar men koortsachtig naar op zoek is. Tijd om de wapens weer op te pakken en samen Rachel (Charlie’s vriendin) en met vrienden Angel en Louis de strijd met de duistere machten aan te gaan.
Dit boek begint met een geweldige proloog. De openingszin “This is a honeycomb world. It hides a hollow heart”, sleept je gelijk mee het verhaal in. De daaropvolgende 4 delen zijn onderverdeeld in separate hoofdstukken. Het is een thriller met bovennatuurlijke trekjes, zie op pagina 59: “They come now the dark angels, the violent ones, their wings against the sun, their swords unsheathed”. Waar gewelddadige scenes afgewisseld worden met humoristische dialogen. Op pagina 297 geeft John Connolly aan de hand van de naam van de boot eigenlijk weer wat het geheim van The Fellowship is. De epiloog begint met een zin die aansluit op de beginzin van de proloog “this is a honeycomb world, each hollow linked to the next, each life inextricably intertwined with the lives of others”.
Wat fijn is aan deze uitgave is dat John Connolly in het begin aangeeft waar de figuur van Mr. Pudd op gebaseerd is. Aan het eind van het boek worden alle tot dan toe geschreven Charlie Parker boeken kort besproken. Hoewel ieder boek als een afzonderlijk verhaal kan worden gelezen, vormt de Killing Kind samen met The White Road (deel 4) eigenlijk één geheel en het wordt aanbevolen om deze boeken op volgorde te lezen.
Sommige schrijvers schrijven boeken, andere schrijvers vertellen een verhaal en John Connolly hoort tot de beste verhalenvertellers van dit moment.
Van harte aanbevolen!

Reacties op: Demonen, zwarte engels en verloren zielen

2
The Killing Kind - John Connolly
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker