“The world didn’t end in a scream. It ended in a gaps.”
Blood & Honey was een boek waar ik echt heel erg naar uit keek om te lezen. Ik was echt zo enthousiast over Serpent & Dove. Gelukkig heeft het boek me niet teleurgesteld. Het heeft me eigenlijk verrast. Ik had wat tijd nodig om in het verhaal te komen. Het boek is zo anders dan het eerste deel. De sfeer, het tempo. Het was allemaal veel donkerder en veel sneller. Er was veel meer spanning. Er werd veel meer gevochten. Er hing een dreiging in de lucht. Ook leerde je andere kanten kennen van de personages. Ze zijn nu van elkaar afhankelijk, hebben elkaar nodig om te overleven. Je ziet ook dat ieder personage anders met uitdagingen omgaat. Ook is er veel meer innerlijke strijd, vooral bij Lou en Reid. Hun relatie is ook heel erg verandert in dit verhaal. Hun relatie wordt contant op de proef gesteld, nu ze precies van elkaar weten wat ze zijn. Je merkt ook hoeveel invloed hun achtergrond op hun relatie heeft, hoe anders hun denkbeeld is, hoe dat soms botst, maar ook hoe ze van elkaar leren, hoe ze elkaar in balans houden. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de onschuld en de ontspanning van het eerste deel miste, toen het alleen nog maar om de romance ging.
Dit boek is voor mijn gevoel beter dan het eerste deel. Je krijgt meer te zien van de wereld. Je leert meer over de magie, ook over bloedmagie, wat toch echt heel anders is en je snapt het ook beter. Het verhaal gaat niet meer alleen over Lou. Je leert ook meer over Reid’s verleden, leert de andere personage. Toch vind ik het eerste deel wel leuker. Het was gewoon zo verslavend, vooral door de romance. Ook had ik graag gewild dat er meer Ansel, meer Coco, meer Beau en zelfs meer Jean Luc in dit boek had gezetten. Dit boek maakt me ook ontzettend nieuwsgierig naar Morgane’s verleden. Ik hoop echt dat we daar in het volgende deel dieper op in gaan. Ook zou ik het niet erg hebben gevonden als we wat langer samen hadden gereisd met Claud en zijn groep. Hij heeft me echt heel nieuwsgierig naar hem gemaakt en naar zijn zus.
Ik ben echt heel benieuwd naar het volgende deel. Het gaat echt heel spannend worden. Naar het einde toe ging ik ook steeds sneller lezen. Het einde was spannend, verdrietig, verraderlijk en tegelijk te verwachten en onverwachts.