“Just because it’s not important doesn’t mean it’s not important to someone.”

LauLauBooks LauLauBooks
29 mrt 2021

Ik lees eigenlijk bijna nooit sci fi boeken en ik ben niet zo fan van de boeken waarin politiek een grote rol speelt. Als ik dit boek niet van een vriendin had gekregen, dan had ik dit boek waarschijnlijk niet gelezen en had ik nooit geweten hoe leuk dit boek is, omdat ik dan voor mijn gebruikelijke boeken zou kiezen. Misschien ga ik nu wel vaker een sci fi boek proberen.

In het begin had ik wel wat moeite met dit boek. Ik heb hem zelf een paar keer weg gelegd, omdat ik niet door het begin heen kwam. In het begin wordt de wereld aan je uitgelegd en de politiek. Ik vond het allemaal nogal ingewikkeld en was niet in de stemming om het allemaal te leren. Ik wou iets waar ik direct in kon duiken en me niet hoefde te concentreren om het allemaal te begrijpen. Nu ik het boek uit heb, weet ik nog steeds niet hoe ik de politiek helemaal begrijp, maar ik begrijp het goed genoeg om het boek te kunnen volgen.

Ik denk ook niet dat ik dit boek echt las om de politiek of de wereld, maar meer om de personages en het mysterie. Toen het mysterie eenmaal in het boek werd genoemd en het onderzoek ernaar begon, ging ik ook veel sneller door het boek heen. Tegen het einde kon ik ook niet meer stoppen. Ik moest weten wat er verder zou gebeuren en hoe het zou aflopen met Kiem en Jainan.

Kiem was vanaf het begin mijn favoriete personage. Hij is gewoon onmogelijk om niet te mogen. Natuurlijk heeft hij zo wel zijn eigen problemen, maar dat maakt hem alleen maar menselijk. Bell was ook een personage die ik direct leuk vond.

Jainan had ik wat meer moeite mee. Ik kon wel naar het boek schreeuwen, om hoe hij zich gedroeg. Ik snapte maar niet waarom hij zo deed en waarom Kiem en hij niet gewoon met elkaar praten. Maar alles viel uiteindelijk op zijn plek en toen werd hij in mijn ogen een van de sterkste personages in het boek. Wat er met Jainan is gebeurd is natuurlijk niet goed te praten en verschikkelijk, maar ik vind dat de auteur het goed beschreven heeft, heel subtiel en daardoor heel krachtig.

Meer recensies van LauLauBooks