Advertentie

Ik kon me niet zo goed concentreren op mijn andere boek, dus ben ik maar in Nimona begonnen. Ik dacht dat een graphic novel misschien precies was wat ik nodig had en ik had gelijk. Ik moest in het begin even wennen (een teken dat ik meer graphic novels moet lezen), maar daarna vloog ik door het verhaal. Het is spannend, vlot verhaal, dat heel anders gaat dan je denkt dat het gaat. Ik hou er heel erg van dat de personages heel anders blijken te zijn dan je in eerste instantie denkt, dat ze niet zo zwart-wit zijn als je in het begin misschien denkt. Standaard rollen worden omgedraaid, waardoor je steeds weer wordt verrast. De band tussen Nimona en Ballister was leuk om te lezen. Ik vond het vooral leuk hoe vaak ze het oneens met elkaar waren, hun personages zijn duidelijk tegenpolen, maar ze geven wel veel om elkaar. Nimona was sowieso wel een interessant personage. Haar kracht was indrukwekkend, maar ondertussen was ze ook een gewoon meisje. Ik had graag meer over haar verleden willen weten.

Het einde was wat anders dan ik had gewild. Het was geen verkeerd einde, maar ik had er denk ik meer van gewild. Ik had zeker willen weten hoe het zit met Ballister en Goudzak, en hoe het gaat met Nimona. Een deel 2 is niet nodig, maar ik zou het zeker leuk vinden.

Ik weet nog niet precies wat ik van de tekenstijl vind. Het is volgens mij niet helemaal mijn stijl, maar ik kan het wel waarderen. Wel vond ik het soms nogal donker en kon ik niet precies zien wat er gebeurde. De gedaante wisselingen van Nimona was wel heel gaaf gemaakt. Ik vond ik het heel cool dat er achterin pagina’s stonden met hoe de personages gemaakt waren.

Dit is zeker wel een graphic novel, die ik vaker zou willen lezen. Ik denk ook wel dat er elke keer wat nieuws te zien is. Ook wil ik zeker andere novels bij Noelle Stevenson uitproberen. Ik vind het ook heel gaaf dat ze zowel het verhaal heeft geschreven als heeft geïllustreerd. Dat is namelijk echt een droom van mij.

Reacties op: Zeker een novel, die vaker wilt lezen

72
Nimona - Noelle Stevenson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners