Intrigerend
Dit is de maand om buiten mijn comfortzone te lezen. Ook dit boek valt weer in die categorie. Al is met maar omdat het een mannelijke auteur is. Als 30% van de boeken die ik lees door een man is geschreven, is het veel.
En toen ik aan dit boek begon, wist ik direct weer waarom het is. Misschien is het een heel accurate beschrijving van de belevingswereld van mannen, maar de manier waarop mannen schrijven over seks en seksualiteit is niet voor mij. Aangezien dat in dit boek nogal een thema is, moest ik weer even wennen.
Toch was ik ook direct geïntrigeerd. Je wordt als lezer direct aangesproken door het hoofdpersonage en aanvankelijk is onduidelijk waarom dat is. Vanaf het moment dat dat wel duidelijk wordt, ongeveer halverwege het boek, gaf dat wat mij betreft echt een extra dimensie aan het verhaal.
Al met al was het een origineel perspectief op thema's als ontluiking van seksualiteit, homoseksualiteit, traumaverwerking bij kinderen, loyaliteit aan ouders en familiegeheimen. Al met al ben ik blij dat ik het gelezen heb.