Genieten!

Marjolein Marjolein
30 mrt 2026

4-4,5 ⭐️

Een nieuwe serie van Karin Slaughter: mooi, dacht ik, dan gaan we deze maar eens direct vanaf het begin volgen. Ik kocht het boek in de maand van verschijnen, maar uiteindelijk duurde het toch even voor ik eraan toe kwam (lees: een maand of acht haha). Nu kreeg ik toch langzaam haast, want in juni verschijnt alweer deel 2.

Ik kreeg de tip om de flaptekst van deel 2 niet te lezen voor ik boek 1 uit had, dus daar ging ik. Gebroken engelen volgt Emmy Lou Clifton. Wanneer er twee pubermeisjes vermist raken, doet Emmy Lou er samen met haar vader, de sheriff, alles aan om ze te vinden. Voor Emmy speelt er ook nog eens een forse hoeveelheid schuldgevoel mee, want zij is de laatste die een van de twee meisjes gezien heeft en dat is de dochter van haar beste vriendin.

Je volgt de klopjacht en springt vervolgens 12 jaar in de tijd. Ondertussen is Emmy plaatsvervangend sheriff nu de gezondheid van haar vader het laat afweten. En dan verdwijnt er opnieuw een meisje...

Met dit boek bewijst Karin Slaughter opnieuw dat ze heerlijk onvoorspelbare politiethrillers kan schrijven die supersterk in elkaar zitten, diverse thema's vervlechten (in de zaak en het privéleven van de rechercheurs), maatschappijkritisch zijn en waarin ze niet bang is haar personages nare dingen aan te doen. Dat laatste vind ik vaak wel pittig aan haar boeken, zeker als ik een personage eenmaal heb leren kennen.

Maar waar ik in eerdere series nog weleens vond dat ze haar personages echt onnodig dingen aan het aandoen was, had ze hier wat mij betreft goed de balans te pakken.

Ik ging echt als een speer door dit boek heen, bleef geboeid, zat zeker richting het einde op het puntje van mijn stoel en heb genoten van het totaal geen idee hebben hoe het plot uiteindelijk in elkaar zou vallen.

Emmy Lou is een tof personage, evenals ex-FBI'er Jude Archer. Ze zijn aan elkaar gewaagd en versterken elkaar. Daar zijn diverse redenen voor waarvoor ik je vooral ga aanraden om het boek te lezen. Ik kijk ernaar uit om te lezen hoe het ze verder vergaat!

Meer recensies van Marjolein