Fijne cosy crime

Marjolein 08 oktober 2025
Goed boek binnen het genre! Dit boek geeft precies wat het belooft: cosy crime. Ja, er wordt gemoord, maar niet gruwelijk of nagelbijtend spannend. Het is een beetje kneuterig, het zijn levensechte personages, je kunt om ze lachen en je sluit ze in je hart. Maar of dat laatste ook altijd een goed idee is...

Ik vond het een fijn boek om te luisteren. De enscenering van een vrouw die haar oude leven verlaat om in een kleine Nederlandse stad directeur te worden van het plaatselijk museum spreekt tot de verbeelding. Geen idee of Damburgh echt bestaat, maar ik kon het voor me zien. Heerlijk om op deze manier even in die wereld te duiken en te worden meegenomen in de ontwikkeling van Jules nu ze loskomt van haar ex en de ontwikkelingen rondom de moord uiteraard.

Het leven is herkenbaar Nederlands en de personages zijn lekker menselijk; niet te goed, niet alleen maar fout en wel regelmatig gevat, scherp en grappig. Het was gezellig om een tijdje met hen mee te lopen! En nu heb ik zin in appeltaart!

Meer recensies van Marjolein

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!