Liefde en leugens onder de zomerse zon van Malibu.

nathieleest 18 mei 2025
Beach Vibes van Susan Mallery is een warme feelgoodroman die zich afspeelt aan de zonnige kust van Malibu. Met een zomerse sfeer en thema’s als familie, vriendschap en loyaliteit weet het verhaal je mee te nemen in de levens van twee vrouwen die op een kruispunt in hun leven staan. Een boek dat perfect past bij een ontspannen leesmoment op vakantie of gewoon in je achtertuin.

We volgen Beth Nield, een vrouw met een groot hart die haar leven heeft opgebouwd rond haar broodjeszaak Surf Sandwiches, haar tante Agatha en – heel belangrijk – haar broer Rick. Rick is zo’n type dat je op een voetstuk zet: knap, charmant, succesvol chirurg.

Beth’s wereld kantelt als ze Rick met een andere vrouw betrapt. De klap komt extra hard aan omdat Jana, haar beste vriendin én Ricks vriendin, haar zo dierbaar is. En dan is er ook nog Teddy, Jana’s broer, die langzaam maar zeker Beths hart verovert. Drama aan het strand, met andere woorden.

Mallery schrijft zoals je hoopt dat een feelgood-auteur schrijft: warm, levendig en met oog voor menselijke twijfels en kwetsbaarheden. Het is niet alleen romantiek – al zit dat er zeker in – maar vooral een verhaal over keuzes, loyaliteit en familiebanden die niet altijd zijn wat ze lijken. Je voelt Beths dilemma’s, haar pijn én haar groei. Jana steelt overigens ook de show; wat een fijne, sterke vrouw.

Eerlijk is eerlijk: het verhaal had hier en daar wat strakker gemogen. Het kabbelt af en toe net iets te lang door, vooral in het middenstuk. Maar de emotionele lagen en het gevoel van “even helemaal weg zijn” maken dat meer dan goed. En ja, ik geef het toe: ik moest een paar keer slikken. Gelukkig sluit het boek, als een ware feelgood, mooi af.

Kortom: Beach Vibes is een zonnige roman met hart, die je raakt zonder te zwaar te worden. Perfect voor fans van zomerse setting, sterke vrouwen en een flinke portie emotie tussen de broodjes en de branding.

Meer recensies van nathieleest