Hoe goed ken je je geliefde eigenlijk écht?

nathieleest 04 juni 2025
In Bruid en bruidegom neemt Rona Halsall je mee in een psychologische thriller waarin liefde, leugens en loyaliteit gevaarlijk dicht bij elkaar liggen. Het boek begint tamelijk rustig — je denkt bijna dat je in een feelgood-verhaal bent beland. Maar al snel wordt duidelijk dat er onder dat gelukkige stel iets duisters schuilgaat.

De hoofdpersoon Nicci, wiens perspectief we volgen, lijkt in eerste instantie een vrouw zoals zovelen: verliefd, klaar om te trouwen, een tikje naïef misschien. Maar na een heftig ongeluk vlak voor de bruiloft, beginnen de eerste barstjes in haar wereldbeeld te verschijnen. Haar verloofde Ethan is charmant, zorgzaam en precies het soort man dat je aan je ouders zou voorstellen… tot je begint te twijfelen aan werkelijk álles wat hij zegt en doet.

Naast het bruidspaar speelt ook de rest van hun omgeving een subtiele rol in het verhaal. Nicci’s vader en wat vrienden zijn stuk voor stuk goed neergezet, maar laten net genoeg ruimte voor wantrouwen. Halsall slaagt erin om je telkens op het verkeerde been te zetten, en je te laten afvragen: wie speelt hier welk spel?

De schrijfstijl is vlot, de hoofdstukken kort (lekker!) en je vliegt er dus zo doorheen. Wel jammer van de herhalingen die af en toe opduiken — alsof Halsall ons iets te vaak wil herinneren aan hoe ingewikkeld het allemaal is. En eerlijk is eerlijk: het duurt even voordat het spannend wordt. Maar als de spanning dan eenmaal inzet, zit je er ook meteen goed in.

Kortom: geen thriller die je wereld op z’n kop zet, maar zeker onderhoudend en bij vlagen verrassend. Ideaal voor fans van psychologische spanning met een duister randje aan de liefdesrelatie. Want zeg nou zelf: hoe goed ken je je geliefde eigenlijk écht?

Meer recensies van nathieleest