Misschien is je tegenpool wel precies wat je zoekt.

nathieleest 21 december 2025
Wat heb ik genoten van “Knettergek van jou”. Courtney Walsh weet als geen ander hoe je een feelgoodverhaal schrijft, en dat liet ze eerder al zien in “Opgescheept met jou”. Extra leuk: Lauren en Will komen in dit boek ook weer voorbij, maar deze keer staan Maddie Rogers en Simon Collier in de spotlights. En geloof me: dat zijn personages waar je meteen warm voor loopt.

Maddie is heerlijk chaotisch, spontaan en soms net een wervelwind. Simon is haar complete tegenpool: gestructureerd, rustig en enorm lief op zijn eigen, wat onhandige manier. Juíst dat contrast maakt hun dynamiek zo leuk. Wat begint als een praktische oplossing; samen een roadtrip maken omdat Maddie geen date heeft voor Laurens nogal bijzondere bruiloft, groeit langzaam uit tot iets wat veel dieper zit dan ze durven toegeven.

Een van de sterkste punten van dit boek is de manier waarop Walsh beide perspectieven uitwerkt. Je zit echt ín hun hoofd, voelt hun twijfels, frustraties, stille hoop en vooral hun angst om hun hechte vriendschap te verliezen. Er waren momenten waarop ik ze het liefst even door elkaar wilde schudden: “Zeg het nou gewoon!” Maar juist dat maakt het zo heerlijk herkenbaar.

De roadtrip zelf is heerlijk sfeervol beschreven. Je reist als lezer gewoon met ze mee: de stops onderweg, de gesprekken, de kleine momenten die uiteindelijk veel groter blijken… Walsh schrijft het allemaal warm, beeldend en vol emotie neer. Het soort feelgood dat je met een glimlach dichtslaat.

Een prachtig, romantisch verhaal over vriendschap, eerlijk durven zijn en ontdekken dat je tegenpool ook veel meer kan worden.

Meer recensies van nathieleest

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.