Interessant boek over een minder bekend stuk geschiedenis
Mijn grootmoeder weet dat ik en mijn vriend geïnteresseerd zijn in beide wereldoorlogen. Omdat we daarnaast ook enkele spullen van de eerste en tweede wereldoorlog verzamelen, kreeg ik van haar eens doodsprentjes van Vlamingen die voor de Duitsers vochten. Zelf had ze deze vroeger ook maar gekregen.
Ik vroeg me toen af wat hun drijfveer was om naar het oostfront te trekken en aan Duitse zijde te vechten. Een tijdje geleden kwam ik dit boek dan tegen en wilde ik graag meer over dit onderwerp te weten komen.
Hoewel mijn vragen over hun beweegredenen niet geheel beantwoord werden, kon ik me mede aan de hand van de vele foto's wel een beeld vormen over hoe het leven daar geweest moest zijn. Ook krijg je meer informatie over hun achtergrond.
De foto's komen uit de privécollecties van familieleden en geven daarom een unieke inkijk. De uitleg bij de verschillende hoofdstukken is overzichtelijk en begrijpelijk.
Het boek probeert zonder te oordelen een beeld te schetsen over de strijd aan het oostfront. Zoals ook extra vermeld wordt in dit boek, wordt duidelijk dat de oorlog aan beide kanten voor te veel onnodig leed heeft gezorgd.