Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Zijn strijd

Kort maar krachtig: zo kan ik dit boek omschrijven. Moorhouse geeft met Zijn strijd inzicht in wat voor invloed gevangenschap in Landsberg had op Hitler en hoe het begin van Mein Kampf tot stand kwam.

Ik was erg blij toen ik van VBK België / Uitgeverij Omniboek een recensie-exemplaar ontving omdat ik, zoals jullie intussen wel weten, erg geïnteresseerd ben in de Tweede Wereldoorlog. Ik hoopte dankzij dit boek meer inzicht te krijgen in de periode voorafgaand aan het moment waarop Hitler met de NSDAP de macht greep.

De schrijfstijl van Moorhouse is toegankelijk en objectief. Het is natuurlijk geen dik boek dus to the point blijven is erg belangrijk en dat heeft de auteur zeker gedaan. Hij gebruikt geen ellenlange beschrijvingen waardoor het boek vlot leest en je het overzicht kan behouden.

Qua inhoud wil ik niet te veel prijsgeven, maar ik kan wel zeggen dat de auteur mijn aandacht van begin tot einde kon vasthouden. Het boek geeft onder andere weer welke voorkeursbehandelingen Hitler genoot in Landsberg, hoe hij velen wist te misleiden en wat voor verschil de partijdigheid van rechters en andere mensen rondom hem heeft betekend.

Op de flaptekst staat te lezen dat het boek rijkelijk voorzien is van beeldmateriaal en dat is zeker niet overdreven. Persoonlijk vond ik dat ook een meerwaarde.

Afgezien van de vele foto's is de uitleg bijna een doorlopende tekst. Vermoedelijk is hiervoor gekozen omdat het een vrij dun boek is. Mocht dit een dikker boek geweest zijn, zou ik de structuur van een opdeling met hoofdstukken wel gemist hebben.

Op het einde van het boek worden de belangrijkste mensen rondom Hitler nog eens op een rij gezet met een beknopte beschrijving. Er komen veel namen aan bod tijdens het lezen dus deze lijst was een welgekomen herhaling.

Jammer genoeg stonden er enkele fouten in het boek (bijvoorbeeld literare en geukkig in plaats van literaire en gelukkig). Dat vond ik wat minder, maar deze fouten deden geen afbreuk aan de informatie die Moorhouse heeft overgebracht.

Graag dank ik VBK België/ Uitgeverij Omniboek voor het recensie-exemplaar. Met Zijn strijd heb ik weer bijgeleerd over een periode die voor mij minder bekend was. Ondanks het feit dat de auteur op veel zaken niet te diep kon ingaan, heeft hij op een relatief klein aantal pagina's verrassend veel informatie kunnen delen met zijn lezers.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Our Library Belgium

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?