Advertentie

Samenvatting

Het verhaal begint over de berg die langzaam door uitblijvende regen verdorde, waardoor niet alleen de flora maar ook de fauna stierven en daardoor vreesden de menselijke bewoners ook voor hun bestaan. De priester van het dorp gaf zijn dorpsgenoten de schuld en zijn uitleg was dat de zonnegod hun strafte omdat ze niet dankbaar genoeg waren. Hierop werden de mensen woedend en gingen de priester lynchen, een enkele jongeman genaamd Admar probeerde dit nog tegen te houden, helaas en de priester vervloekte de berg en de mensen alsmede hun nageslacht. Omdat Admar niet kon leven met het gebeuren verliet hij samen met zijn vrouw Evaida en beide families de berg.

Isma is een jonge man in de tijd dat er nog maar een god is en hij wordt sinds enkele weken gekweld door angstbeelden. Zijn wens is om de top te beklimmen van de Slapende Berg, maar het verhaal gaat al eeuwen dat het er spookt en gevaarlijk is. Door de angstbeelden en nachtmerries gelooft hij dat dit misschien waar zal kunnen zijn en hij twijfelt sowieso aan alles dit zit in hem, zoveel vragen over zijn leven die hij niet stelt. Zijn dagen in het dorp zijn een aaneenschakeling van vertrouwde sleur, zijn leeftijdgenoten hebben het dorp verlaten en de dorpelingen vermijden contact, hij voelt zich somber en eenzaam. En na een gebeurtenis besluit hij naar de Slapende Berg af te reizen.

Quote: ‘Dat als wij mensen in illusies blijven leven, wij niet waarlijk zullen leven. Dat als wij blijven leven in onwaarheid, wij nep en vals blijven. Dat als wij blijven vasthouden aan begoocheling, wij onszelf kapot zullen maken!’

Mijn mening

Tim heeft het heel beeldend geschreven, dit loodste me met fascinatie door het boek. De reis van de jongen zorgt voor een mengeling van illusies, geloof in je eigen vermogen, soms sprookjesachtig, soms minder fraai. Als het leven toch zou mogen zijn zoals in dit boek ….

Petje af voor Timo die zo prachtig kan schrijven, hij heeft me helemaal omvergeblazen.

Conclusie

Het is een boek over een reis met aannames, verleidingen, valkuilen, doorzettingsvermogen, niet alles geloven wat je hoort, leest, ziet en zoeken naar antwoorden. Je eigen gevoel te vertrouwen in een zoektocht naar jezelf en buiten je comfortzone te gaan.

Reacties op: Geweldig beeldend geschreven boek

3
De Slapende Berg - Timo Quint
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker