Een meeslepende retelling vol twists en nostalgie

readwithjanine readwithjanine
31 mrt 2026

4.25 sterren

Ohhh jongens, wat heb ik genoten van dit boek!! Het Zwanenmeer is een van mijn favoriete verhalen ooit, dus tijdens het lezen werd ik echt overspoeld door nostalgie.

Een retelling van je favoriete verhaal kan twee kanten opgaan, maar wauw, deze badass YA dark retelling is heel goed gedaan!

De schrijfstijl is super fijn en beeldend, waardoor ik het gevoel kreeg dat ik echt onderdeel was van de wereld. Ik zat er van begin tot eind helemaal in.

Groot respect voor de auteur, die dit verhaal op een volledig eigen manier weet neer te zetten. Er zitten verrassende plottwists in en het voelt origineel, zonder de magie van het oorspronkelijke verhaal te verliezen.

Ivette was een prettig personage om te volgen. Maar ook de bijpersonages, zoals haar maids, maken het verhaal echt compleet. Oeh en loveee de powervrouw die later in het verhaal verschijnt!

Wat ik ook heel fijn vond: ondanks dat het verhaal zich in het verleden afspeelt, leest het totaal niet zwaar of ouderwets. Geen ingewikkelde woorden, maar gewoon lekker toegankelijk.

Het enige kleine minpuntje vond ik de grotere sprongen in de tijdlijn. Vooral de eerste sprong van zes jaar was best groot. Juist in een retelling had ik het leuk gevonden om daar wat meer verdieping en details te krijgen. Tegelijkertijd is dat eigenlijk gewoon een compliment haha, want van mij had dit boek gerust drie keer zo lang mogen zijn.

Al met al heb ik dus ontzettend genoten, en ik weet zeker dat ik hem over een tijdje nog eens ga herlezen!

Info: Crowned in Feathers is een YA dark retelling van The Swan Lake en verschijnt op 5 april.

Dankjewel Hamley Books voor deze ARC! Ik heb zo genoten!

Meer recensies van readwithjanine