Zorg voor jezelf!

Wendy Wendy
28 mrt 2022

Lianne Sanders is journalist, copywriter en schrijver. Samen met twee collega’s heeft ze een boek geschreven, Zeik Niet Zo. Haar debuut 'Nu ga ik eens lekker van mezelf houden' is haar persoonlijk verhaal en dat merk je van bij de start, het breekbare en een golf van onverwerkte emoties dwalen door dit mooie verhaal.

*Wanneer journaliste Lianne haar vriend Sam op overspel betrapt, stort haar wereld in. Slapen en eten gaat niet meer, gevoelens van gemis en woede wisselen elkaar af. Wanneer ze na een lange weg terecht komt bij psychologe Roos blijkt er meer aan de hand te zijn dan liefdesverdriet. Onverwerkte emoties nemen de overhand en Lianne kan hier niet meer voor wegkijken.

Dit verhaal zal voor vele lezers herkenbaar zijn, buiten de herkenbare emoties geeft de auteur doorheen het plot heel wat levenswijsheden mee. Deze wijsheden uit de psychologie weet de auteur in eenvoudige woorden en metaforen neer te pennen. De humor maakt het geheel wat zachter en minder beladen, wat tevens voor een rustpunt zorgt tijdens het lezen.

‘De Angst maakt dat ik me onveilig voel in de wereld en in m’n eigen lijf. Het is alsof m’n botten koud zijn en ik ze onmogelijk opgewarmd krijg.’

Het verhaal op zich is duidelijk hier gaat het over liefdesverdriet, toch de onderlaag rouw, verbinding, angsten en het stokpaardje zelfzorg zoekt doorheen het lezen een weg naar de lezer. Hier is de auteur zeer geslaagd en gedreven in, thema zelfzorg wordt op een unieke manier belicht, en dit kan je als lezer enkel maar toejuichen!

Meer recensies van Wendy