Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Deze zusjes houden de lezer in de ban!

Wendy 24 augustus 2021 Hebban Team
Hetty Kleinloog (1958) heeft al heel wat schrijfwerk op haar palmares staan, auteur, scenario- en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur. De auteur is vooral bekend van haar boeken (serie Volle) volle bloei en volle kracht. Met de Kauffmann & Kauffmann-serie slaat ze een nieuwe weg in 'het thrillergenre', de inspiratie haalt ze uit anekdotes van een goede vriend die jarenlang directeur is geweest van het grootste bedrijfsrecherchebureau van Europa.

*De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn als water en vuur. Waar Lisa denkt - met nadruk op denkt - dat ze haar leven op een rij heeft is zus Kat onstuimig en losgeslagen. Wanneer Lisa haar zus Kat vindt met een overdosis en haar nog net kan redden, gaan de poppen aan het dansen. Ze breekt met Kat en wil niets meer met haar te maken hebben, toch komt vader Kauffmann met een voorstel, de zusjes moeten samen het familiebedrijf Kauffmann bedrijfsrecherche nieuw leven inblazen. De beide zussen moeten nu wel samenwerken willen of niet….blust het water van Lisa het vuur dat Kat met zich meedraagt?

Kleinloog had al reeds bewezen in de serie Volle dat ze een kei is in het neerzetten van personages en ook dit keer slaagt ze erin om de lezer mee te nemen in het leven van beide zusjes. Waar het personage Lisa sarcasme door het verhaal strooit, is Kat recht voor de raap en de humoristische noot doorheen deze thriller. De auteur is zuinig met uiterlijke kenmerken van de personages maar slaagt erin om de verbeelding van de lezer te activeren, ook de bijfiguren ontwikkelen zich voor de ogen van de lezer en de interactie van de zusjes maken het geheel af.
Geen gruwelijke bloederige fragmenten maar verrassende plotwendingen en een spanningslijn die de auteur hoog weet te houden. Dit brengt Kleinloog met een aangename schrijfstijl, mooie vergelijkingen en metaforen maken het leesplezier compleet.

“De band die zij als tweeling altijd hadden gehad, bleek een fundament te hebben van suikerklonten; waterig, plakkerig en niets meer van over na een regenbui.”
2

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wendy

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?