Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Wendy Hebban Team

Hetty Kleinloog (1958) heeft al heel wat schrijfwerk op haar palmares staan, auteur, scenario- en toneelschrijver, tekstdichter, dramadocent en regisseur. De auteur is vooral bekend van haar boeken (serie Volle) volle bloei en volle kracht. Met de Kauffmann & Kauffmann-serie slaat ze een nieuwe weg in 'het thrillergenre', de inspiratie haalt ze uit anekdotes van een goede vriend die jarenlang directeur is geweest van het grootste bedrijfsrecherchebureau van Europa.

*De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn als water en vuur. Waar Lisa denkt - met nadruk op denkt - dat ze haar leven op een rij heeft is zus Kat onstuimig en losgeslagen. Wanneer Lisa haar zus Kat vindt met een overdosis en haar nog net kan redden, gaan de poppen aan het dansen. Ze breekt met Kat en wil niets meer met haar te maken hebben, toch komt vader Kauffmann met een voorstel, de zusjes moeten samen het familiebedrijf Kauffmann bedrijfsrecherche nieuw leven inblazen. De beide zussen moeten nu wel samenwerken willen of niet….blust het water van Lisa het vuur dat Kat met zich meedraagt?

Kleinloog had al reeds bewezen in de serie Volle dat ze een kei is in het neerzetten van personages en ook dit keer slaagt ze erin om de lezer mee te nemen in het leven van beide zusjes. Waar het personage Lisa sarcasme door het verhaal strooit, is Kat recht voor de raap en de humoristische noot doorheen deze thriller. De auteur is zuinig met uiterlijke kenmerken van de personages maar slaagt erin om de verbeelding van de lezer te activeren, ook de bijfiguren ontwikkelen zich voor de ogen van de lezer en de interactie van de zusjes maken het geheel af.
Geen gruwelijke bloederige fragmenten maar verrassende plotwendingen en een spanningslijn die de auteur hoog weet te houden. Dit brengt Kleinloog met een aangename schrijfstijl, mooie vergelijkingen en metaforen maken het leesplezier compleet.

“De band die zij als tweeling altijd hadden gehad, bleek een fundament te hebben van suikerklonten; waterig, plakkerig en niets meer van over na een regenbui.”
Reacties op: Deze zusjes houden de lezer in de ban!

140
De zusjes - Hetty Kleinloog
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners