Lekker luchtig met een berg vol humor!

Wendy Wendy
22 mrt 2022

Maike Meijer (1967) Nederlandse actrice, scenarioschrijfster en televisieproducent debuteert met dit hilarisch en fictief dagboek. Zelf houdt Maike van zelfspot (zelfspot is haar levensmoto) en dat is wat ze wel degelijk doet in dit dagboek, lach om jezelf wil deze succesvolle vrouw meegeven. En daar is ze met vlag en wimpel in geslaagd, vanaf de eerste bladzijden vond de humor mij als lezer en lag ik in een deuk.

*De werkloze actrice M. gaat op consultatie bij haar huisarts. Een huisarts in de dertig en vreselijk knap, een huisarts met een geweldig idee ‘maak elke dag een notitie van de positieve en minder positieve dingen die in je leven gebeuren, order je leven’. En dat is wat deze in de overgang M. doet, eerlijk en rauw vertelt ze over haar relatie met echtgenoot Koos. Het afscheid nemen van puberzoon Ole die gauw het huiselijk nest gaat verlaten. Gooi daar bovenop nog wat opvliegers, een succesvolle vriendin en een broer die het niet zo nauw neemt met de trouwe liefde en je krijgt dit dagboek.

De achterflap staat vol promotiequotes waar ik me als lezer wel onmiddellijk in kan vinden. Een humoristisch dagboek waar rauw en eerlijk wordt beschreven wat een vrouw misschien met momenten niet durft uit te spreken. Dit moet zeker kunnen in een maatschappij waar bepaalde onderwerpen niet worden uitgesproken. Natuurlijk worden sommige situaties vergroot waardoor je het geheel (met hilarische pentekeningen) met een korrel zout moet nemen. Verwacht geen hoogstandje literatuur maar gewoon duidelijke taal, recht voor zijn raap! Als Vlaamse moest ik sommige bekende Nederlanders wel even opzoeken, maar dat deed niet af aan de humor en herkenbaarheid! Lekker luchtig en misschien moet het niet altijd even beladen zijn!

Meer recensies van Wendy