Een nieuw begin vol moed en vriendschap
Dromen van een nieuw begin speelt zich af in Zweden, in 1910. Marlene, de weduwe van kapitein Bjarne, heeft het niet gemakkelijk. Sinds zijn overlijden wordt ze gemeden door haar omgeving en moet ze zichzelf zien te redden door te gaan werken in de lampenfabriek. Haar leven is eenvoudig en eenzaam tot ze op een dag Liv ontmoet, de vrouw van de reder voor wie haar man ooit voer. Hoe onlogisch het ook lijkt, er groeit een hechte vriendschap tussen de twee vrouwen, al stuiten ze onderweg op heel wat tegenkanting.
Wanneer Liv een huis erft, lijkt dat voor hen beiden een uitgelezen kans. Ze willen er een toevluchtsoord van maken voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld, op straat leven, of gewoon nood hebben aan een veilige plek. Gelukkig duikt ook Oskar op, een lieve man die hen wil helpen en, uiteraard, ontstaat er tussen hem en Marlene een ontluikende liefde.
Corina Bomann neemt de lezer mee naar het vooroorlogse Zweden, waar ze de kloof tussen de rijke industriëlen en de gewone bevolking treffend schetst. Ook de positie van de vrouw en de beperkte vrijheid die ze toen had, komt uitgebreid aan bod. Gelukkig kunnen we als lezer vaststellen dat we sindsdien al een heel eind verder staan.
Dromen van een nieuw begin was mijn eerste kennismaking met Corina Bomann, en het smaakt absoluut naar meer. No-nonsense, gewoon een mooi verhaal in een prachtige historische setting. Dit eerste deel van de Rozenhaag-reeks smaakt naar meer en ik kijk alvast uit naar het vervolg.