Aangrijpend

Aukje Aukje
16 mrt 2021

Ik mocht het boek lezen voor het selfpubcafe op facebook. Hier krijgen schrijvers die in eigen beheer boeken uitbrengen een podium, zodat de boeken onder de aandacht komen van het grotere publiek.
Het licht dooit gaat over Deik. Hij houdt van het donker, omdat iedereen in het licht zijn mismaakte gezicht ziet en niemand naar hem luistert. In liefde, vriendschap, vaderschap en schrijverschap probeert hij zichzelf te vinden, maar hij ervaart steeds verraad.
Deik wordt in verschillende fases van zijn leven gevolgd. Op school, zijn eerste relatie en in zijn latere leven. Het boek beslaat de jaren tussen 1989 en 2006. Je leest hoe het Deik vergaat en ook hoe hij elke keer in dezelfde valkuil lijkt te trappen.
Het boek is ver buiten mijn comfortzone, maar ik heb het met veel plezier gelezen. Xander heeft een fijne manier van schrijven en heeft prachtige zinnen, zonder dat het ingewikkeld wordt. Soms zou je Deik even vast willen pakken en hem toeschreeuwen dat hij zich niet zo moet laten gebruiken. Ik geef het boek 4 sterren.

Meer recensies van Aukje