Leer wat de ware kerstgedachte is!?!

Curliesstories Curliesstories
8 mrt 2021

Wie kent het kerstverhaal van Dickens niet. Als je nog nooit het boek hebt gelezen zijn er wel talloze films van te vinden die je misschien ooit gezien hebt. Deze prachtige editie van Blossombooks kon natuurlijk niet ontbreken in mijn collectie. Merel Leene verteld op haar eigen vlotte manier het verhaal van Ebenezer Scrooge. De gierige zakenman die op kerstavond bezocht wordt door 3 geesten die hem nieuwe inzichten bieden over het leven dat hij heeft geleefd, dat hij nu leeft en hoe de toekomst zal zijn. Merel probeert zoveel mogelijk het oorspronkelijke verhaal vast te houden, maar beseft zich wel dat de lezers van nu anderen leesbehoeften hebben dan de lezers in 1843. Daarom heeft ze her en der wat aanpassingen aangebracht zonder het oorspronkelijke verhaal uit het oog te verliezen. Achterin het boek staat precies beschreven wat ze heeft aangepast en waarom. Ik vond het prachtig om te lezen hoe de onuitstaanbare Scrooge langzaam weer het besef krijgt wat belangrijk is in het leven en welke fouten hij heeft begaan. Maar bovenal leert dit boek je wat de ware kerstgedachte is.

Meer recensies van Curliesstories