Bloedstollend spannend!
"En als de onaangename realiteit van bloedvergieten uw ingewanden in pudding verandert, hou er dan rekening mee dat er op deze pagina’s wordt verteld over een meisje dat zich verhoudt tot moord als een maestro tot muziek. Die met ze-leefden-nog-lang-en-gelukkig deed wat een zaagblad doet met huid." ~ Verteller
Nimmernacht is een van mijn 5-ster beoordelingen van dit jaar. De schrijfstijl en de manier waarop het verhaal verteld wordt is vrij uniek. Het verhaal wordt vanuit drie perspectieven verteld. De verteller die heerlijk sarcastisch is, Mia met haar scherpe tong en verstand en de voetnoten die meer informatie geven over de wereld op een geschiedenis boekachtige manier met soms een vleugje humor erin verwerkt. Al deze aspecten zorgen ervoor dat je de schrijfstijl geweldig vindt of tien keer niks. Naast de drie perspectieven maakt het verhaal ook nog gebruik van flashbacks. Hierdoor leer je langzaam hoe Mia op dit punt in haar leven is beland. Echter worden ze pas verteld wanneer het van belang is voor het verhaal. Jay Kristoff geeft op deze manier steeds een klein beetje informatie om de vele mysteries die het boek bevat te onthullen.
Het verhaal wordt in een snel tempo verteld terwijl er allerlei onverwachte dingen gebeuren. Je moet zeker wel tegen veel schelden, bloedvergieten, mishandeling, en moorden kunnen als je dit boek leest. Is dit niet aan jou besteed dan zou ik dit boek absoluut niet oppakken.
Zelf heb ik het Engelse boek gelezen en moest ik in het begin erg aan de schrijfstijl wennen. Ik begon zelfs te twijfelen aan mijn eigen Engelse kennis. Tot ik online las dat meer mensen hier last van hadden en dat het later in het boek minder wordt. Dit gaf mij wat meer moed om door te blijven lezen. Ik wende er al snel en de vele voetnoten en vage verwijzingen werden inderdaad minder. Uiteindelijk vond ik het een geweldig verhaal.
Godsgraf is het spannende tweede deel van deze trilogie. Ik ben zeer benieuwd waar Mia nu weer in verzeild gaat raken. Het is helaas op dit moment nog onduidelijk of het derde deel van de trilogie vertaald gaat worden. De huidige uitgever heeft nog geen definitieve nee gegeven. Ik duim voor iedereen dat het nog vertaald zal worden!!!
- Dark fantasy, veel plot twisten, geweldige karakter opbouw, interessante wereld
- Schrijfstijl waar je in moet komen of niet tegen kan, te veel Goden ik kan ze niet uit elkaar houden