Vermakelijke, Londense feelgood
Hartenwens in het vintageboetiekje is een liefdevol, creatief en opbeurend verhaal. Deze romance kan ik absoluut aanraden aan de liefhebbers van de volgende tropes: first love, friends to lovers en body positivity.
Cress is de koningin van de make-overs. Met haar naald en draad maakt ze van elke jurk een eerbetoon aan het vrouwelijk lichaam. Net als haar perfect geordende atelier is ook haar leven buiten de vintageboetiek helemaal op orde. Maar als haar vriend na vijftien jaar een onthulling doet, lijkt Cress haar toekomst in duigen te vallen. Gelukkig haalt ze positiviteit uit een nieuw project voor een feestjurk en geeft de vriendschap met de knappe filmregisseur Miles haar nieuwe energie..
Hartenwens in het vintageboetiekje is voor mij een bijzondere mix tussen het hedendaagse leven en het uitoefenen van een ambacht. Door de ambacht dacht ik dat ik me soms in een andere eeuw waande, maar door bepaalde aspecten werd ik toch weer in het hier en nu getrokken. Heel leuk en verfrissend.
De lezer wordt meegenomen in de “reality check” van Cress haar leven. Door bepaalde gebeurtenissen moet Cress zichzelf in de ogen kijken om koers te kunnen bepalen. Dit gebeurt op een kalme, liefdevolle manier.
Cress treedt buiten de Londense gebaande paden en kiest meer voor zichzelf. Dit vind ik een mooie ontwikkeling om te volgen. Vervolgens leidt het voor zichzelf kiezen tot gebeurtenissen waar ook mijn hart sneller van gaat kloppen, zo wordt onder andere haar ondernemersgeest aangewakkerd.
Alhoewel je weet hoe het verhaal eindigt, leefde ik enorm met Cress mee. Gevoelens kunnen zeer ingewikkeld zijn. En soms is het goed om te resetten voordat je een ander avontuur aangaat.
Sidenote: dit verhaal bestaat uit meerdere novelles, waardoor het boek makkelijk op te knippen is.