Duurt lang voor dat het spannend wordt
Het debuut van Ruth ware. Ik vind het minste van de boeken die ik van haar heb gelezen.
Leonora wordt uitgenodigd voor een vrijgezellen weekend van een oude vriendin Clare, die ze al 10 jaar niet gesproken. Ze wordt echter niet uitgenodigd voor de bruiloft. Langzaam in het verhaal wordt duidelijk wat er gespeeld heeft tussen Lee en Clare. En dan gaat het mis.
In eerste deel wordt het verhaal uit twee perspectieven verteld. Nora verkort voor leonora in het heden en 24 uur eerder. In het heden komt Nora bij in het ziekenhuis. Als het verhaal van het verleden klaar gaat het heden alleen verder.
Dit concept is gebruikt Ruth ook in sluit alle deuren. Ook daar wordt de hoofdpersoon wakker in het ziekenhuis. Alleen de hoofdstukken zijn hier te kort om echt spanning op te roepen. Het is te lang onduidelijk wat het incident is. Uiteindelijk vind ik het einde ook eigenlijk te snel gaan on echt spanning op te roepen.
Ach het is haar debuut, later boeken zijn veel beter.
3 sterren voor de moeite.
Ach het is haar debuut, later boeken zijn veel beter.
3 sterren voor de moeite.