Advertentie

Deon Meyer is een Zuid-Afrikaanse auteur die al heel lang enorme goede thrillers schrijf, die zich ook altijd in Zuid-Afrika afspelen. Bennie Griessel is zijn serie personage. Bennie is lid bande valken een eenheid van de politie. Bennie heeft heel wat meegemaakt. Alcoholverslaving en gescheiden. Maar de laatste boeken heeft hij een nieuwe liefde gevonden en is hij sober.

Toch de chaos van het Zuid-Afrikaanse politie eenheid komt duidelijk uit zijn pen. Het boek begint dat Bennie en zijn team ingrepen bij overvallers transport. Maar er gaat iets mis met de communicatie en uiteindelijk is een ander team op bennie’s team aan schieten. Bennie en zijn maat Cupido worden gedegradeerd en worden overgeplaatst. De overplaatsing wijzigt op het laatste moment. En als ze op locatie komen is een van hun nieuwe collega’s doodgeschoten. Ook is er een student vermist. Dit is het begin van een goed verhaal.


Dan hebben we nog een derde verhaallijn wat zijlinks het verhaal raakt, soms stort etc. Maar wel vanuit een heel ander perspectief. Geen goed of slecht. Vooral op het moment dat de verhalen elkaar raken kun je geen keuze maken voor wie je bent.

Het verhaal is echt van hoge kwaliteit. Geef je diverse inkijken in het Zuid-Afrika van nu.
Echt een topthriller en dus 5 sterren en een favoriet erbij.

Reacties op: Deon Meyer blijft ontzettend goed.

65
Donkerdrif - Deon Meyer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners