geen volwaardig boek

Voor de Hebban Leesclub mocht ik Jaloezie lezen van Sofie Sarenbrant. Een serie die razend populair blijkt te zijn in haar geboorteland Zweden. Eerlijk gezegd was ik ook weg van het eerst boek en viel me dit boek ook niet helemaal tegen. Bij een later analyse van het boek, vond ik eigenlijk dat ik wel wat miste.

Emma wordt wakker in het ziekenhuis , nadat ze 5 maanden in coma heeft gelegen. Dit is komt door een ongeluk met een paard. Ze was toen net 1 maand bevallen van haar dochter. Kristoffer staat als jonge vader helemaal alleen voor. Hij heeft zijn ex Hillevi gevraagd om hulp bij de verzorging van de dochter van Emma en Kristoffer. Maar hij houdt dit geheim voor Emma en de familie. Zijn Hillevi intensies wel zo zuiver? Emma heeft het idee dat ongeluk niet echt een ongeluk was, maar zijn je herinneringen naar 5 maanden nog betrouwbaar?

Emma ontwaking uit haar coma triggert een aantal zaken, maar waarom?

Het boek is vrij kort veel wit pagina's en ik had zo uit. Waar ik achter af een beetje tegen vindt vallen, is dat we beginnen met Emma's ongeluk en dat we aan het einde nog steeds niet alles weten. Het boek is toch wel kort genoeg om een paar hoofdstukken meer aan te wijden. In het eerste vertaalde boek (deel 3) hebben we ook een aantal cliffhangers, die niet op verder op ingegaan in het dit deel. Ik vrees het ergste voor dit verhaal.

De sterke vrouw Emma is door haar coma weinig meer van over. Ze is volledig afhankelijk van de mensen om zich heen, die blijkbaar allemaal hun eigen ding hebben. Zoals is Josephine (haar zus net gescheiden).

Ik lees in sommige recensies dat men meer diepgang had willen zien, maar voor het tijdspad van het boek is dat vrij onrealistisch. Als men zeg 1 dag in coma is 1 maand revalideren. Dan vind ik het nog overdreven snel gaan in dit boek.

Dus wil je een reëel beeld weer geven kan dit boek nooit veel diepgang hebben. Wil je meer diepgang moet het boek een groter tijdspannen beschrijven. Verder is weinig mis met het boek als je het beschouwt in een groter geheel. De synopsis van de Duitse vertaling lijkt dat we hier wel in tegemoet worden gekomen.

Kijk ik naar de karakters dan had hier ook wel wat meer verteld mogen worden. Verder hebben wel een plot twist en is het simpel en duidelijk geschreven.

Van mij had het iets meer uitgediept mogen worden. Daar was voldoende ruimte voor.
En daarom geef ik het boek 3 sterren.

Meer recensies van Gerrie van den Berg