Kinderlijke naïviteit , maakt plaatst voor een realistische jeugdtrauma’s.

Gerrie van den Berg Gerrie van den Berg
15 mrt 2020

Na de Ijzersterke fluisterman, komt altijd de hooggespannen 2e boek. Kun je als schrijver deze hooggespannen verwachting wel waarmaken? . Alex North is daar prima in geslaagd naar mijn mening.

Paul Adams moet na 25 jaar toch echt terug naar het dorp van zijn jeugd. Zijn dementerende moeder heeft echt hulp nodig. Haar moeder zegt dat er een indringer in huis is.Paul heeft zijn ouderlijk huis altijd vermeden na het drama in zijn jeugd. Charlie en Billy vermoordden een klasgenoot van hem. En zowel de daders als slachtoffer behorende tot zijn vriendengroep.

Zijn vrienden waren toen met duistere zaken bezig. Als hij thuis komt, heeft hij gevoel dat hij achtervolgt wordt. Het wordt toch nu tijd om de zaken te onderzoeken. Wat is er nu werkelijk gebeurd.

Het boek gaat eerst een beetje de magische kant uit. Een punt waar ik denk waar ben ik nu weer in belandt. Ik ben namelijk niet een fantasy fan. Gelukkig blijkt dit niet zo te zijn en komt voor alles een rationele verklaring. Dat laagje voor laagje wordt onthult.

Ik kan niet anders zeggen dit boek knap is opgezet. Want ondanks het laagje voor laagje er af gaat, zitten er voldoende plottwist in waardoor een heel spannend boek wordt.

Misschien omdat het boek aan als een soort fantasy boek begon , had ik juist aan het einde echt een wauw effect, ! Wat een goed verhaal en wat een trauma’s.

Meer recensies van Gerrie van den Berg