Een andere kant van Megan Goldin
Megan Goldin is journaliste die fictie schrijft. Haar debuut de escaperoom was een bloedspannend verhaal waarna ik met smacht te wachten op een nieuw boek ging wachten.
Dit is boek is valt binnen een heel ander subgenre binnen het thriller genre. Het is namelijk een legal thriller. Rachel Krall is een journaliste die via een podcast crime stories verteld.
In haar derde seizoen gaat ze in haar podcast verslag doen van een strafrechtszaak in de stad Neapolis tegen een jonge zwemmer en trots van de plaats Scott Blair. Hij wordt verdacht dat hij de kleindochter Kelly van de oud commissaris te hebben verkracht. De stadje lijkt al te hebben gekozen hebben en het leven van Kelly en Scott staan staan beide op zijn kop. Scott is uit het team gezet en is eigenlijk al zijn toekomst kwijt en Kelly wordt veroordeeld door de hele stad.
De scheidslijn tussen gewenst en ongewenst is in een verkrachting zaak vaak onduidelijk. Vaak zijn er maar twee getuigen en dat is het vermeend slachtoffer en dader. Rachel brengt in haar podcast het verhaal en zet haar luisteraars in de jury bank.
Rachel wordt tevens gewezen op het overlijden van een meisje van 16 25 jaar terug. Hoewel de dood als ongeval geboekt staat, vertrouwd haar jongere zus het niet.
Het boek is een raamvertelling in drie vormen. Een Rachel heden. Twee de podcast en brieven van Hannah ( het jongere zusje). De podcast wordt vooral gebruikt om de tempo van het boek hoog te houden en de saaie stukken van de rechtszitting samen te vatten.
Het zijn dus ook 2 zaken. De zaak in het is gewoon een legal thriller en het podcast format is niet meer dan hetzelfde verhaal in een nieuw jasje. Verander je de podcast in de gesprek in een verslag waarbij de ene persoon de ander bijpraat dan is het verhaal identiek.
Het nadeel van een legal thriller is dat er bijna altijd iets uit de hoge hoed wordt getrokken op het laatste moment en daardoor is het niet echt spannend.
Het spannende verhaal is het verhaal van Hannahs zus. Daar zit de echte spanning en plottwists in. Het is ook een beetje luguber omdat alle info vanuit Hannah komt per brief die plotseling op Rachels pad komen.
Verder is het mooi en prettig boek om te lezen. Waar tussen heden en verleden een rode draad wordt gespannen. De diverse karakters in het boek zijn echt wel voor mij gaan leven
Megan Goldin heeft zich van een heel ander kant laten zien in dit boek. Niet volgens helemaal mijn verwachting. Ik beoordeel het boek dan ook met 4 sterren.