Mozaïek van geluk
Recensie van:
Mozaïek van geluk
Auteur:
Liesbeth Jochemsen (Zeist 1987) geeft klassieke sprookjes een unieke twist. Eerder schreef ze Dd verdwenen prinses van Geografie en Het Goud van de Gelaarsde Kat. Haar korte verhalen zijn in meerdere bundels gepubliceerd. Ze woont met haar man in Olst, zwemt graag in natuurzwembad De Lange Kolk en werkt als chemisch analist in de agrarische sector.
Wijze van lezen:
Paperback ontvangen van in ruil voor mijn recensie voor Het Oergezellig Boekenlab o.l.v. Ilona Bouwers-Struik.
Uitgeverij: Mijn Bestseller.nl
Genre: hertelling sprookje
Cover en flaptekst:
Een jonge vrouw gekleed in het wit met een diadeem op haar hoofd die verdrietig kijkt. Rondom haar mooie kleurrijke bloemen en achter haar een mooie boog. Fonkelende lichtjes omringen haar.
Een informerende en hilarisch mooie flaptekst.
Het verhaal:
We maken kennis met de ongelukkige prinses Faeline. De reden van dit verdriet is de verdwijning van haar geliefde Roos. Wie haar weer laat lachen mag met haar trouwen. Een hele zoektocht naar een geschikte kandidaat volgt. Een interessant verhaal doorspekt met sprookjesachtige taferelen.
Mooie teksten:
Allemaal wilden ze met haar trouwen, maar wie zou haar ook liefhebben?
Blz. 11.
Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden (Aristoteles)
Mijn leesbeleving:
Wat was ik blij en dankbaar dat ik dit boek via Het Oergezellig Boekenlab van Ilona Bouwers-Struik mocht lezen en recenseren.
Eerder las ik het boek Het Goud van de Gelaarsde Kat van Liesbeth Jochemsen.
Wat ik ook nu ontzettend boeiend vond was het vermengen van sprookjes met een twist. Als je zorgvuldig leest dan herken je ze allemaal.
De schrijfstijl is beeldend. De opbouw van het verhaal is geloofwaardig. De gevoelens en karakters van de personages komen duidelijk op mij over. Het verdriet van Faeline voelde ik in mijn eigen lijf. De vretende onmacht van haar vader koning Archibald voelde ik ook. De personages zijn gedetailleerd uitgewerkt.
Sommigen sloot ik gelijk in mijn hart en anderen zag ik liever verdwijnen. Dit verhaal blijft boeiend omdat je zo benieuwd bent hoe het geluk Faeline weer toe gaat lachen.
Dat resulteert in een hilarisch, gruwelijk, indrukwekkend, hartverscheurend, passioneel, kleurrijk en magisch mooi verhaal. Zeker geen verhaal waarin de eind zin al snel en ze leefden nog lang en gelukkig is. De personages moeten vele offers brengen. Innerlijke strijd uitvechten en continu snel schakelen om het kwaad voor te zijn.
Dat het na een lange reis dan toch goed afloopt is hartverwarmend. Niet voor iedereen maar dat kan in het echte leven helaas ook niet.
Ik heb genoten van dit verhaal. En een kop kamillethee zet ik liever zelf. Dan weet ik wat erin zit.
Mijn mening:
Ik geef 4 sterren.
Een prima opbouw die resulteert in een continu boeiend verhaal. Met gedetailleerd uitgewerkte personages waar je van gaat houden. Sommige dan weer niet maar dat is uit het leven gegrepen. Sprookjes zijn op originele wijze verwerkt in dit verhaal.
Een verhaal vol passie, moed en doorzettingsvermogen. Continu het licht blijven zoeken ook al lijkt het duister te overheersen.
Dit verhaal is nergens saai, je komt ogen en oren te kort om alles te bevatten.
Bedankt dat ik je verhaal mocht lezen en recenseren Liesbeth Jochemsen.
Ik wens oprecht dat jij ook terecht mag komen in een Mozaïek van Geluk samen met je man en je kindje.
Ilona Bouwers-Struik Bedankt dat ik weer deel mocht nemen aan het Oergezellig Boekenlab met dit prachtige boek. Spijtig dat het stopt. Ik genoot intens van alle boekenparels.