Advertentie

In Reykjavik wordt een vrouw op gruwelijke wijze vermoord terwijl haar man op reis is. De zevenjarige dochter van de vrouw had zich verstopt onder het bed van haar moeder en is de enige getuige. Beginnend politiecommissaris Huldar vraagt psychologe Freyja het getraumatiseerde meisje onder haar hoede te nemen om zo de dader te kunnen achterhalen. Terwijl het onderzoek in volle gang is, wordt een paar dagen later andere dode vrouw gevonden die op dezelfde wijze is vermoord. Wat is het verband tussen de twee vrouwen en wat hebben de mysterieuze nummeruitzendingen die een eenzame radiozendamateur binnen krijgt met het onderzoek te maken. Het onderzoek wordt bemoeilijkt doordat de aanknopingspunten die het meisje geeft niet altijd even duidelijk zijn en ook door de gecompliceerde houding van Huldar en Freya ten opzichte van elkaar doordat ze ooit een one-night stand hebben gehad.

DNA is het eerste boek van een nieuwe serie thrillers door de bekende schrijfster Yrsa Sigurdardottir met politiecommissaris Huldar en pyschologe Freya. Het is een zeer gedetailleerd geschreven thriller, wat de reden is dat deze wat minder snel leest maar die hierdoor niet minder spannend is. Door deze details worden de omstandigheden waarin de slachtoffers leven en hun karakters duidelijk omschreven worden. Dat dit van belang is komt naar voren bij de uitwerking van het plot.

Een duister sluimerende proloog. Een soms wel heel spannend eerste hoofdstuk. Gruwelijke moorden en daartussen de gedetailleerde beschrijvingen van de karakters van de personages. Dat, en het verrassende plot, maakt dit tot een werkelijk spannende thriller in de beste IJslandse traditie. Staat garant voor een slapeloze nacht. Er is maar één wens die overblijft: dat het volgende deel net zo spannend mag zijn.

Reacties op: Een spannende, gedetailleerde thriller

621
DNA - Yrsa Sigurdardottir
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker