“At the heart of every legend there is a gain of truth.”

LauLauBooks LauLauBooks
31 mrt 2020

Dit is een boekenserie, die ik al heel lang wil lezen. En met lang bedoel ik al iets van 2 jaar. Echt erg. Maar steeds als ik naar de bieb ging, hadden ze het eerste deel niet. Ik bleef maar wachten tot nu. Ik ben wel eens eerder aan dit boek begonnen, maar toen heb ik het niet echt een kans gegeven. Ik wist ook alleen nog dat er een tweeling in voorkwam en iets met kraaien, maar meer niet. Ik was ook eigenlijk niet van plan om het nog eens te proberen. Tot een vriend van mij de serie begon te lezen en het helemaal geweldig vond, waardoor ik besloot om het ook een kans te geven. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op mythes en legendes. Ik wil daar graag meer over leren, en het liefst doe ik dat via dit soort boeken. In dit boek komen er echt heel veel in voor. Wat ik echt gaaf vind, zeker hoe ze gecombineerd worden.
Ik vind het wel jammer dat ze er niet super diep op ingaan, maar dat kan ook moeilijk omdat ze er zoveel gebruiken, en ook van zoveel verschillende oorsprongen. Maar misschien gebeurt dat in de volgende delen meer.

Wat ik wel weer gaaf vind, is dat er personages in het boek voorkomen, die ook echt bestaan hebben. Je kunt merken dat er onderzoek voor is gedaan.

Je kunt ook merken dat dit het eerste deel van de serie is. Dit boek gaat heel erg over het opbouwen van de wereld en de mythes. En minder over de personages. Ook gebeurt er nog niet echt veel.

Toch ben ik benieuwd naar het volgende deel. Ik hoop echt dat we daar dieper de wereld in gaan en dat er wat meer spanning is. Maar vooral hoop ik dat we de personages beter leren kennen en dat ze meer diepgang krijgen.

Meer recensies van LauLauBooks