Sisters before misters?

Lizzzy 06 augustus 2023
De cover en de tekst voorop, dit boek moet ik lezen!
"De zomervakantie van vijf vriendinnen in Italië sloeg om in een nachtmerrie. Slechts vier van hen keerden terug."

Toen er een recensie exemplaar in mijn mail verscheen, was ik dan ook super blij! Het boek 'verraderlijk spel' van Nadine Barroso had ik ook met erg veel plezier gelezen. Kom maar op met deze dodelijke cocktail van zon, zee, alcohol, feestjes, mannen en een hechte vriendinnengroep.

Dat deze mix dodelijk is blijkt al snel in de proloog. Het eerste onverwachte slachtoffer is gevallen en je zit gelijk in het verhaal. Hoe zit dit?!
Het verhaal is vlot en pakkend geschreven. En natuurlijk eindigt elk hoofdstuk met een cliffhanger, zodat je wel door MOET lezen.
We lezen afwisselend over de zomervakantie in 2003 en hoe deze 20 jaar later weer de levens van deze vijf (inmiddels vier) vrouwen overhoop haalt. Wat is er tijdens deze vakantie precies gebeurd? Heeft iedereen zich wel aan de afspraken gehouden en zijn de gevolgen nog te overzien?

Charlie, Tessel, Isabel, Maaike en Esmee vieren een losbandige vakantie in Italië. Allemaal vrijgezel en ze genieten volop van de nodige drankjes en al het mannelijk schoon. Er geldt deze zomer in 2003 maar één afspraak: ‘chicks before dicks!’. Al gauw gebeuren er bizarre dingen tijdens deze vakantie en één van hen keert niet terug naar Nederland.

Twintig jaar later volgen we Charlie. Op een dag ontvangt zij een ansichtkaart die vanuit Italië verstuurd zou worden, maar waar ze niet aan toegekomen waren door de bizarre omstandigheden. Wat heeft dit te betekenen? Ze besluit contact op te nemen met haar vriendinnen van toen. Ietwat huiverig, aangezien ze na die zomer hun eigen weg zijn gegaan. Als blijkt dat zij niet de enige is die een kaart heeft ontvangen, besluiten ze weer naar Italië te gaan om dit tot de bodem uit te zoeken. Wie stuurde deze kaarten en wat wil diegene van hen?

De vrouwen hebben allemaal duidelijke karakters, waardoor ze goed uit elkaar te houden zijn. Het enige storende vond ik het verwijzen naar mentale zwakheden, maar verder hier geen naam aan geven. Wel dat ze onstabiel is en medicatie neemt, waarschijnlijk angst gerelateerd door de traumatische ervaringen. Wat er precies mentaal speelt, wordt niet verder toegelicht. Dat had wellicht nog iets meer diepte gegeven aan de personages.

Het boek heeft een hoog ‘sex and the city’ gehalte, wat ik wel kan waarderen. Het past heel goed bij het verhaal en de gebeurtenissen. Ietwat bizar en onrealistisch her en der, maar daardoor niet minder gaaf om te lezen. Ik vloog door dit verhaal heen. Er gebeurde heel erg veel en je werd continu op het verkeerde been gezet. Je leest door, want je moet gewoon weten hoe het hele verhaal nu precies zit. Ook op het einde was het ‘huh, hoe dan?!’ gehalte wederom hoog. Ik denk dat als ik deze nog een keer zou lezen, ik weer andere verbanden zie waar ik deze keer wellicht overheen las door de vaart van het verhaal. Een thriller vol met seksualiteit, spanning, onverwachte wendingen en een denderend plot.

Meer recensies van Lizzzy