Wie spreekt de waarheid?
Met dank aan vrouwenthrillers mocht ik dit verhaal van Linda Jansma al vooruit lezen.
We volgen de razendpopulaire vlogger Ruby. Sinds een aantal jaar vlogt ze ook over cold cases onder de naam 'Pathway to justice'. Haar nieuwste zaak is de verdwijning van een baby die dertig jaar geleden uit de kinderwagen werd gestolen. Dan krijgt ze opeens een vreemde reactie: ‘Ze is niet dood’. Ruby kan het bericht niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. Maar de zaak lijkt zich meer en meer te verstrengelen met haar eigen verleden.
Nog maar kort geleden heb ik twee boeken uit de reeks van Holly Jackson gelezen, waarin studente Pip voor haar profielwerkstuk in een verdwijning duikt. In het tweede deel daarvan deelt Pip al haar vorderingen middels een podcast. Doordat ik deze nog maar pas had gelezen, is de opzet van 'zwarte leugens' voor mij niet meer origineel. Ook Ruby gaat zelf de detective uithangen middels social media. De stukken van haar vlog vond ik beduidend minder goed dan die uit de verhalen van Holly Jackson. Gelukkig verdwenen de vlogs zelf naar de achtergrond naarmate je verder in het verhaal kwam.
Het verhaal kent een blijvende onderhuidse spanning door de dreiging die rondom deze cold case hangt. Ook de eerdere traumatische ervaring van Ruby geeft het verhaal meer diepgang. Voeg daar een paar dubieuze karakters aan toe en je wordt continu op het verkeerde been gezet.
De ontknoping die volgt is niet te voorspellen. Heel knap gedaan.
Linda Jansma heeft een vlotte en directe schrijfstijl, waardoor je binnen no time door de relatief korte hoofdstukken gaat.
Wederom een aanrader vanuit de Crime Compagnie!!!
De ontknoping die volgt is niet te voorspellen. Heel knap gedaan.
Wederom een aanrader vanuit de Crime Compagnie!!!