Dit debuut van Heleen Smit laat je snakken naar meer!

Lizzzy Lizzzy
6 mrt 2020

Door mijn eigen chaotische brein of door de digitale wereld waarin we leven, kreeg ik mijn exemplaar letterlijk op het verkeerde moment. Na het lezen van het eerste hoofdstuk kwam ik erachter dat dit geen enkel probleem zou worden. Het verhaal komt gauw op gang en de spanning laat niet lang op zich wachten.
Tijdens een sneeuwstorm wordt Sophie gevraagd om Bram op te halen. Zij rijdt immers in een onverwoestbare Defender. Eenmaal onderweg met het geestelijk gehandicapte broertje van haar ex, ziet ze iets vreemds op de weg liggen. Natuurlijk stopt ze even om te kijken. Dat had ze beter niet kunnen doen, want haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Ze wordt meegesleurd in een wereld van misdaad, moord en (on)schuld. Haar journalistieke achtergrond doet haar hierin meer kwaad dan goed. Je kunt beter niet al te nieuwsgierig van aard zijn wanneer je zelf het onderwerp bent van een gijzeling. Haar eigen verhaal en dat van haar ontvoerders Vince en Danny laat haar echter niet meer los. Wanneer er bedreigingen uit onverwachte hoek komen, voelt ze aan alles dat ze dicht bij de waarheid zit. Alles moet boven tafel komen. Er is geen weg meer terug, ze weet te veel.
Het verhaal is geschreven vanuit Sophie, maar alle karakters leer je goed kennen. Je krijgt een heel compleet beeld van alle betrokken personages en hun achtergronden. Dit geeft het verhaal een welkome diepere laag. Vooral in het begin vond ik het her en der wat voorspelbaar. Dit was echter niet storend, omdat je verder in het verhaal merkt dat het met name draait om wat er daarna nog allemaal gaat gebeuren. De schrijfwijze en de volle karakters die Heleen Smit heeft gecreëerd, maakt dit voor mij een geweldig debuut. Knappe lezer die de wending op het einde heeft zien aankomen. Meestal voelt een open einde erg onaf, maar nu paste hij perfect en doet me snakken naar het vervolg. Geen druk verder Heleen Smit, maar wacht alsjeblieft niet te lang met jouw tweede thriller.

Meer recensies van Lizzzy