Advertentie

Dit boek is het dagboek van Kim de Lange; zelfstandig ondernemer en alleenstaande moeder en in het ongelukkige bezit van een burn-out. Nauwelijks in staat om van de bank af te komen, slaat ze de adviezen van haar vrienden en psychologen in de wind. Die adviezen zijn goed bedoeld, maar in haar ogen nutteloos en doorsnee. Kim gaat haar burn-out wel op haar eigen manier te lijf.
Een weg vol hobbels en kuilen waarvan het einde lange tijd in mist en nevel verhuld is. En dan blijkt er, ook al gelooft ze het zelf niet, toch een waterig zonnetje langzaamaan door te breken die geleidelijk hoger in de lucht gaat staan en krachtiger gaat schijnen. Zal er dan toch een leven na haar burn-out zijn?

Alsof je in een soap bent beland, zo leest het dagboek van Kim de Lang weg. Een soap vast vol herkenning voor mensen die met een burn-out kampen, maar het is er ook een van hoop (er schijnt wel degelijk licht aan het einde van de donkere tunnel) en inspiratie. Tegelijkertijd is het inzichtgevend voor de directe omgeving, want wat in het hoofd zit, zie je niet. Daarmee is het dagboek van Kim een goed startpunt voor een gesprek wat je nodig hebt van een ander.

Geen diepzinnige psychologische beschouwingen, maar 'gewoon' zoals het is. Met humor en een gezonde dosis zelfspot, dat dan weer wel.

Reacties op: 'Gewoon' zoals het is: Kims burn-out dagboek

6
Anders pak je toch een gewoon goed boek? - Kim de Lange
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners