Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Tamara Haagmans is schrijfster van feelgoodromans, Young adult en New Adult boeken. Haar nieuwste boek is een New Adult met als titel Er was eens.

Het boek Er was eens heeft een FEM label. Dat wil zeggen dat het licht erotische verhalen bevat over liefde tussen vrouwen. Het is een verrijking van het grote scala aan New Adult erotische romans, waar over het algemeen toch van hetero relaties wordt uitgegaan.

Het boek bevat drie verhalen met diversiteit, liefde en humor, die combinatie kan je wel aan Tamara Haagmans overlaten. Ze schreef (los te lezen) verhalen die zich afspelen in een thema park "Lang en gelukkig land" waarbij steeds twee jonge vrouwen centraal staan, maar waarin ook de personages uit de andere verhalen terug komen.

Verhaal 1 Appels en Elfenstof
In het eerste verhaal gaat het over Noa. Zij werkt in Lang en Gelukkigland als character. Zo’n beetje iedereen weet dat ze op vrouwen valt, maar er wordt niet over gesproken. Als Jolie letterlijk bovenop haar valt springt er een vonk over, maar voor het Noa lukt om zich uit te spreken en zich durft over te geven aan haar gevoelens, gaat er heel wat tijd voorbij. Het verhaal is grappig en lief en de personages sprankelen. Ook de steamy scenes zijn aanwezig en completeren het verhaal en de liefde. Een verhaal dat een grote glimlach oplevert.

Verhaal 2 Theekopjes en Motorlaarzen
In het tweede verhaal staat Nandi centraal. Haar baan betekende wel het einde met haar relatie met Brian, die haar liet kiezen tussen hem en haar baan en het vervolgens niet kon hebben dat ze voor de baan koos. Hij begint haar lastig te vallen, maar gelukkig is daar beveiliger Maikel. En dan is het allemaal net even anders dan je verwacht. Opnieuw een verhaal met veel humor en vaart. Mooi om hier de ontluikende en de onverwachte liefde te ontdekken.

Verhaal 3 Koekenpan & Cocktails
Het voor Noortje lastig om uit de kast te komen. Haar ouders zijn enorm rijk en Noortje mag helemaal niks alleen. De enige vrijheid die ze heeft verworven is haar werk in het Lang en Gelukkig land. En dan valt ze als een baksteen voor Jenny, dochter van de café eigenaar. Jenny laat haar zien dat ze zich niet hoeft te schamen voor haar afkomst en samen met Jenny durft ze ook de confrontatie met haar moeder aan. Ook dit is een verhaal vol liefde en humor en met een verrassende ontknoping.

Er was eens is een geweldige bundel vol diversiteit, waar jonge vrouwen die vallen op vrouwen zichzelf in kunnen herkennen. Maar ook voor de hetero lezer is het een boek om van te genieten vol met humor en liefde, want zoals Tamara het weet te beschrijven is liefde universeel en houdt 't niet van hokjes. In een bijzondere setting die iedereen zal aanspreken worden sprookjes werkelijkheid.

Reacties op: De prinses van haar dromen

11
Er was eens - Tamara Haagmans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker