Fantastische thriller

marijkesboekenkast marijkesboekenkast
28 mrt 2026

Het eerste geheim is het tweede boek rond Lucy Halliday en haar speurhonden en opnieuw bewijst Louisa Scarr (alias Sam Holland) dat ze geweldige thrillers weet neer te zetten.

Wanneer Maria Logan in het park even wordt afgeleid, verdwijnt haar driejarige dochter Rosie spoorloos. Agent Lucy Halliday wordt samen met haar speurhonden ingeschakeld om elk mogelijk spoor te volgen — in de hoop het meisje levend terug te vinden. Tegelijkertijd duiken hoofdinspecteur Jack Ellis en zijn team in het verleden van het gezin, waar al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt. Geheimen komen aan de oppervlakte, en de vraag dringt zich op: heeft iemand binnen het gezin iets met de verdwijning te maken?

Voor Jack krijgt de zaak bovendien een extra lading. Een verdwijning uit zijn eigen verleden blijft hem achtervolgen, wat deze zaak pijnlijk dichtbij brengt. Dat maakt hem gedreven, maar roept ook de vraag op of hij nog wel volledig gefocust kan blijven.

Vanaf de eerste pagina zat ik volledig in het verhaal. De schrijfstijl is vlot en toegankelijk, waardoor het boek heerlijk wegleest zonder aan spanning in te boeten. Ik vind het sterk, is hoe levensecht en gelaagd de personages aanvoelen. Lucy en Jack zijn geen perfecte helden; ze dragen allebei hun eigen trauma’s met zich mee, en juist dat maakt hen zo geloofwaardig én menselijk.

Lucy’s vastberadenheid vond ik bijzonder intrigerend. Haar focus op het onderzoek is zo intens dat de wereld om haar heen soms naar de achtergrond verdwijnt. Ze móét antwoorden vinden, koste wat het kost — en precies dat maakt haar zowel krachtig als kwetsbaar. Tegelijk komt haar band met Jack onder druk te staan. Hun samenwerking en vriendschap krijgen het zwaar te verduren, wat een extra emotionele laag toevoegt aan het verhaal.

Het plot zit knap in elkaar en wordt geleidelijk opgebouwd, met voldoende wendingen om je als lezer scherp te houden. De afwisseling tussen actie, speurwerk en het menselijke aspect zorgt voor een mooie balans. Het is niet alleen spannend, maar ook een verhaal dat laat zien wat een vermissing met mensen doet — zowel professioneel als persoonlijk.

Dit was voor mij opnieuw een thriller die me volledig in zijn greep had. Ik merkte dat ik steeds verder wilde lezen, simpelweg omdat ik móést weten hoe het zat. Mijn waardering voor het werk van Louisa Scarr is met dit boek alleen maar gegroeid.

Meer recensies van marijkesboekenkast