Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Sterke thriller

Najaar 1990, een ongebruikte steengroeve. Het lichaam van de 11-jarige Jessica Collins wordt gedumpt. Echter is een buurtbewoner getuige van deze actie.

Oktober 2016, dezelfde steengroeve in Hayes Common. Inspecteur Erika Foster en het duikteam zijn op zoek naar een lading drugs. Maar dat is niet het enige wat ze vinden; de duikers stoten ook op de overblijfselen van Jessica.

Erika is ondertussen overgeplaatst naar Bromley en houdt zich nu bezig met georganiseerde misdaad in plaats van moordzaken. Via haar oude chef probeert ze toch het onderzoek naar de overblijfselen van Jessica te mogen voeren.

Het onderzoek is allesbehalve makkelijk: de oude sporen worden dan wel opnieuw onderzocht; een doorbraak zit er niet meteen in. Erika schakelt ook de hulp in van Amanda Baker. Zij had de leiding over het initiële onderzoek, maar het niet kunnen oplossen van de zaak heeft geleid tot een drankprobleem. Toch lukt het haar om nuchter te blijven nadat het lichaam van Jessica gevonden is.

Behalve een spannend onderzoek gebeurt er eveneens het nodige in het privéleven van Erika. Haar zus staat onverwacht voor de deur en dat komt niet helemaal gelegen. Daarnaast waren er ook wat interessante ontwikkelingen in haar liefdesleven.

Donker water vond ik erg vlot lezen. Ondanks dat het onderzoek muurvast lijkt te zitten, volgen er toch enkele verrassende wendingen. Richting het einde vond ik enkele zaken wat voorspelbaar, maar Bryndza weet alsnog sterk te eindigen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Our Library Belgium

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?