Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Liefde voor dieren

Op merkelijke personages en gebeurtenissen voeren de boventoon in 2021 Kamp Alpha De nieuwe wereld. In dit vervolg worden er in het kamp strikte regels gehandhaafd, en blijkt de leiding corrupt te zijn. Onderwerpen als keuzevrijheid, tegengestelde en verstrengelde politieke belangen, secundaire winst, zelfbeschikking, loyaliteit, liefde, vriendschap, vrijheid en veiligheid laat Suzanna Esther ook in dit vervolg weer ongenadig uit de verf komen. Daarnaast heeft ze opvallende dilemma’s aangesneden, die lezers gegarandeerd aan het denken doen zetten. Hoewel men misschien niet de verwachte thrillervibes zal krijgen, blijft het tot het laatste moment spannend. Lukt het enkele personages te ontsnappen? De schrijfster weet het allemaal heel beklemmend te beschrijven. Hoewel het duidelijk enkele raakvlakken heeft met de huidige realiteit, heeft de auteur niet zozeer haar inspiratie uitgeput uit wat er momenteel speelt. Het is heel herkenbaar en actueel. Een enorme liefde voor dieren voert heel sterk de boventoon. Aan het einde vloeien de personages feilloos in elkaar over, worden ze bij elkaar gebracht. Het plot blijft open voor eigen interpretatie, en hoewel er sprake is van een lichte cliffhanger, zal de lezer wel geprikkeld worden uit te kijken naar een mogelijk vervolg. Een absolute mustread voor iedereen in deze tijd. Vier-en-een-halve ster waardig.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Saskia Boree - SJM Schrijft

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.