Superhandig boek!
Charlotte De Loose is al jarenlang actief als beautyjournalist en make-upartiest, en in Beauty zonder bullshit bundelt ze haar ervaring in een boek dat tegelijk informatief en verrassend praktisch is. Ze schrijft vanuit haar eigen zoektocht en talloze tests, waardoor je meteen voelt dat ze weet waarover ze praat. Het is geen afstandelijke handleiding, maar eerder een gesprek met iemand die de beautywereld van binnenuit kent en je door de wirwar van trends en producten loodst.
Wat mij persoonlijk het meest raakte, is hoe duidelijk ze een basis legt om je eigen beautyroutine op maat te ontwikkelen. Je leert je huid beter begrijpen en je stopt met jezelf te vergelijken met influencers die een porseleinen huid hebben. Dat geeft rust: je hoeft niet langer te twijfelen of je dat dure serum “moet” kopen. Het boek helpt je impulsaankopen vermijden en geeft je het gevoel dat je eindelijk grip krijgt op je kast vol producten. Voor mij was het een antwoord op al die losse vragen die ik nog had: van “welke stappen zijn écht nodig?” tot “hoe pas ik mijn routine aan als ik ouder word?”.
De schrijfstijl is vlot en soms bijna speels, waardoor je het boek makkelijk in één ruk uitleest. Charlotte schrijft alsof ze naast je zit en haar tips deelt, zonder belerend te klinken. Dat maakt het toegankelijk, ook voor wie niet dagelijks met beauty bezig is. Ook de vormgeving met de bijhorende afbeeldingen vind ik mooi uitgewerkt.
Wat het boek bijzonder sterk maakt, is het praktische slot: aan het einde vind je uitgewerkte beautyroutines voor elk huidtype en elke leeftijdscategorie. Dat is superhandig, omdat je meteen ziet hoe de theorie zich vertaalt naar concrete stappen. Het voelt alsof je een kant-en-klare gids in handen hebt die je kan aanpassen aan je eigen leven.
Beauty zonder bullshit is een frisse, eerlijke en bruikbare gids die je helpt beauty écht voor jezelf te laten werken, met vooral veel helderheid en praktische houvast.